Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов

Нечистоплътно е да искаш прогноза от медицинските лица, добави премиерът 

Мерките, които прилагаме, са най-меките и най-щадящите за психиката на хората, заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинг за епидемичната обстановка у нас.

"Вчера бяха отправени няколко въпроса към мен – когато държавният глава говори, не мога да ги подмина. Той определя дата за изборите 28 март. Към 7 декември 2020 г. имаме в болниците 7 хил. души. Днес имаме 4262 души. Сиреч кой диктува на президента датата за изборите след социологически проучвания? Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза. Няма медицински специалист във света, който да каже каква ще е пандемията към 28 март", допълни премиерът.

"Бях упрекван в орташка връзка с Пеевски. Както се вика, те когато се отчаят – вадят тази тема. Вчера на един прекрасен празник, Богоявление, разпространява клюки, изведнъж се говори за ортаци. Аз мога ли да му кажа, че е ортак с Черепа? Мога. Години сигурно не съм го виждал, откъде-накъде?", каза още Борисов.

"ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено с ДПС и Ердоган заедно", обясни Борисов, като призова незапознатите с възродителния процес да са по-обрани в изказа си.

“С най-големия ни съсед ние водим възможно най-добрата политика и дипломация”, като още той, като припомни, че ЕС даде на България правото да домакинства на срещата ЕС-Турция.

По думите му стокообменът ни минава милиарди долари.

“На всеки европейски съвет настояваме да се спазва споразумението с Турция. Я си представете и си спомнете - Харманли, Овча купел, какво беше по "Солунска". България има нулева нелегална миграция и това е, защото има споразумение, изцяло в полза на българските граждани”, каза още премиерът.

С уважение – ДПС си подкрепи Румен Радев, не Цецка Цачева при първия мандат. Те могат да си сменят решението. Оставката ми я искат, заедно с БСП, и всеки ден блокират кворума. Битката ще е ГЕРБ – ДПС. Огромна част от българските мюсюлмани се насочват към ГЕРБ, това е видно, допълни министър-председателят.

Борисов не остана за въпроси от медиите.