Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия непълнолетен Д.Т. Н., за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“ условно за грабеж на вещи от пътничка във влак на обща стойност 143,18 лева.

Според събраните по делото факти на 28 декември 2020 г. вечерта на гара Ерден във влакова композиция, пътуваща от Монтана към Бойчиновци, 14 годишният Д. Т. Н. – с начално образование, ученик в осми клас, неосъждан, отнел със сила от владението на А. Н. И. /49 г./ от Монтана дамска чанта с намиращите се в нея портмоне с 33,50 лева, дебитна карта, лекарства и лични вещи, всичко на обща стойност 143,18 лева, с намерение противозаконно да ги присвои.

Според магистратите макар и непълнолетен, Д. Т. Н. е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Пред съда обвиняемият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“, което се отлага с 2 години изпитателен срок. Той трябва да плати и по сметка на ОД на МВР – Монтана 73.20 лева - разноски по делото за експертиза.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.