Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ по отношение на 42- годишния Мухарем Д., гражданин на Република Северна Македония. Тя е издадена от Република Гърция и касае проведеното против него наказателно производство за трафик на хора- подпомагане незаконно влизане и пребиваване на гръцка територия на лица, граждани на трети страни, както и нелегалното им транспортиране. Апелативен съд в Гърция му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години и 50 000 евро глоба.

Мухарем Д. поиска от съда да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Гърция, където ще иска възобновяване на наказателното производство. Престъплението, за което е осъден е от 2013 година.
Окръжен съд - Кюстендил взе по отношение на македонския гражданин мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до фактическото му предаване на гръцките власти, която да търпи в затвора в гр. Бобов дол.
Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

Мухарем Д. е задържан на 18.12.2020 г., на ГКПП - Гюешево, при проверка на влизане в страната с лек автомобил. Установено е, че спрямо него има сигнал в Шенгенската информационна система (ШИС) от Гърция – мярка „лице за арест с цел предаване или екстрадиране“.