Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Честит първи учебен ден от новата 2021.

В главата ми се породиха няколко въпроса, които ще споделя с вас.

Въпрос едно - как “далновидната” държава подрежда приоритетите си така, щото пуска училището сега, а ваксинацията на учителите ще се случи после?

Въпрос две - що за простотия е позицията на Кастрева - всяко училище да си решава само дали да има или да няма маски, а на всичкото отгоре и всеки клас да си решава същото? Не накланям везната в никоя посока, просто питам какво е това малоумно бягане от отговорност?

Въпрос три - ето той вече, уви, е към учителите. Скъпи учители. Няма как хем да ни е страх да не се заразим (и съвсем основателно), хем само 11 процента от вас да са заявили желание за ваксинация. Уви, с такъв тип мислене няма да обърнете масовото мнение на ваша страна.

И тук мисля да направя заключение. То е кратичко - държавата трябваше да направи няколко просто неща:

1. Да има еднни решения за ходенето на училище - примерно с маски, с шлемове, с мерене на температура, а бе с каквото измислят.

2. Да бъдат приоритетно ваксинирани учителите, при положение, че от 4 ги пускаш да преподават.

3. Да се направи адекватна кампания, в която да бъде разяснено всичко и най-вече - да се оборват всякакви фалшиви новини, ама с факти, а не с политически и емоционално - климактерични доводи.

Човек дори не трябва да е много умен, за да се сети.

А сега пожелавам на учителите и учениците до 4 клас някак да се размине това, което преди затварянето беше на дневен ред.

От фейсбук