Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алексей Навални СНИМКА: Ройтерс
Алексей Навални СНИМКА: Ройтерс

Алексей Навални обяви, че е записал по телефона един от хората, които са го отровили. Руският опозиционер пусна аудио запис и каза, че гласовият анализ ще докаже, че това е сътрудникът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Константин Кудрявцев.

„Доказателствата в нашето разследване са толкова убедителни, че дори поръчителят на престъплението - президентът Путин, вече не може да ги отрече. Той фактически потвърди, че „великолепната осмица”, която ме следи почти четири години, наистина е сътрудник на ФСБ. Разбира се, Путин не може да каже на цяла Русия: „Да, аз казах на ФСБ да убие политическия ми противник”. Затова започна да обяснява глупости за легализиране на информация на ЦРУ и как агентите само са ме наблюдавали”, обясни Навални.

Самият Навални се престорил на агент на службата за сигурност и подмамил служителя да говори за похищението. Мъжът на записа разкрива, че отровата „Новичок” не била сложена в бутилка минерална вода, а в два чифта от бельото на Навални. Мъжът описва как е бил пратен в град Омск, за да прикрие следите.

За няколко часа видеозаписът от телефонното обаждане беше гледан над 11 милиона пъти. В него Навални отново каза, че зад опита за убийството му стои властта в Русия.