Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дупничанинът Васил Капланов-Каплата е пуснат под домашен арест с решение на тричленен състав на Окръжен съд - Кюстендил.

Капланов е обвинен в закана с убийство към Димитър Недев. Той се свързва още с изчезналия Янек Миланов. За последно Янек е видян на 31 юли вечерта, когато се качил в колата на Каплата и оттогава следите му се губят. В социалните мрежи Димитър Недев коментирал изчезването на Янек, с което си навлякъл гнева на Каплата и той го заплашил с убийство, твърди прократурата.

След три месеца и половина в ареста Капланов вече е на свобода. Той обаче  няма право да напуска домашния си адрес без разрешение и допуска контролът да бъде осъществяван чрез средствата за електронно наблюдение.

В мотивите си Окръжен съд посочва, че от доказателствата по делото, все още продължава да съществува обосновано предположение, не е налице реална опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на престъпление, доколкото сегашното, за което му е повдигнато обвинение е извършено по време на мярка „Домашен арест“, по друго досъдебно производство. Задържането под стража не следва да продължава, доколкото има категорични данни за влошеното здравословно състояние на обвиняемия Васил Капланов, които са несъвместими с пребиваването му в местата за лишени от свобода.