Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Какво говорят първите реакции във

фейсбук и защо има страх от чипове,

а от силиконови подплънки – не

Във формата е тайната! Антиваксърското опълчение нямаше да се надигне в световен мащаб, ако ваксините бяха поднесени в по-привлекателен вид. Нима някой щеше да яде дюнери, ако се предлагаха отделно пълнежът и палачинката? Малко финес никога не е излишен.

Ето, руски учени произвеждат кисело мляко със “Спутник V”! Толкова ли беше трудно “Пфайзър” например да предразположи колебаещите се с имунизация във вид на татуировка? Череп, змия, бодлива тел,

рошав

коронавирус,

каквото

им душа иска,

може също кратки любовни послания, сентенции, петолъчка, птица в полет… Така едновременно населението е доволно и се подпомага дребният бизнес, бори се пандемията, отпадат разходите по издаването на ваксинационни паспорти. Елементарно е! На кого няма да му е кеф да си покаже татуировката на земна стюардеса, преди да се качи в самолет?

Освен това се стъпва по отъпкани пътеки, няма нужда да се провеждат информационни кампании и да се трошат грешни пари за пиар. От незапомнени времена

тату модата

процъфтява

сама като

анцуга

с две черти и диагоналките. Независимо от опасностите, за които учените неуморно предупреждават, днес на плажа “девствени” тела трудно се намират. Може да е мъничка русалка на глезена, но я има!

Знаете ли, че още през 1998-а Медицинската комисия към Европейския съюз е предложила татуирани хора да нямат право да даряват кръв една година след като ги е бола иглата? Не за друго, имало сериозна вероятност да са заразени с нещо, включително със СПИН. През 2009-а германски учени доказват, че голяма част от маслата, които се използват за рисуване върху човешка кожа, може да предизвикат рак. А техни португалски колеги били тъпана, че дори временните татуировки са в състояние да предизвикат алергични реакции.

Сега сме свидетели на ужасни прогнози – с ваксините щели да ни вкарат чипове, да ни променят ДНК-то,

да станем

извънземни,

рептили,

турци, хомеопатията нямало да ни действа.

Човек във фейсбук съвсем сериозно сподели, че единственият положителен ефект от наночастиците ще бъде, че ще станем магнити. Не разбрах откъде е получил тази секретна информация и дали има предвид, че ще привличаме всякакви метали или само цветни, но както и да е – щом е за хубаво, не бива да се конфронтира. Да сте чули татуиран да се тръшка, че е чипиран?

По-далновидно беше властта да остави нещата на естествения им ход, а не да се мъчи да ограмотява прогресивното общество по биология, нито да го изнасилва с игли и с въвеждане на монтирани наопаки хладилници. За това, че подходът е изначално сгрешен, говорят първите реакции в българския фейсбук.

“Защо ваксините са безплатни?”, бе един от доминиращите въпроси. Как мислите, щеше ли да има брожения, ако бяха татуировки? Ако вече имаш Медузата на Версаче на едната ръка, всичко си знаеш, не е ли така?

Ваксината на “АстраЗенека” например би могла да се предлага под формата на филъри и силиконови подплънки. Като топъл хляб ще се чака. Няма да има значение жив или умъртвен вирус съдържа, ще се изтрепят за нея. С един куршум - два заека!

“Жизнерадост и дръзновение”, както гласи социалистическият лозунг.

Пластичната хирургия и салоните за красота биха могли да предложат богато разнообразие от методи, чрез които американски, европейски, китайски и руски производители на ваксини да си реализират продукцията безболезнено.

Тяхната клиентела е устойчива, няма нищо против ботокса независимо от нервно-паралитичните му свойства. Но заради растящия брой на заразените учените са прекалено стресирани и изнервени, за да погледнат от този маркетингов ъгъл на проблема.

Спокойно! Все още има надежда!

Професор Андрей Чорбанов от БАН уверява, че българската ваксина, разработена с помощта на френския институт “Пастьор”, ще бъде уникална, когато се появи най-рано в края на следващата или по-следващата година.

Правителството

само трябва да

прояви щедрост

и да финансира екипа на професора с няколкостотин милиона евро до милиард най-много, за да имаме каквото ни трябва.

Чорбанов е достатъчно модерен, гъвкав и иновативен, за да приложи съвременен подход. На него остава да разчитаме, иначе ще раздават руското кисело мляко, преди да ни пуснат в кината и театралните салони. Просто няма начин красотата да не спаси света, ще видите!