Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На брифинг днес окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов /вдясно/ и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов разказаха подробности за зловещото убийство. СНИМКА: Авторът
На брифинг днес окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов /вдясно/ и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов разказаха подробности за зловещото убийство. СНИМКА: Авторът

Липсват главата, дланите и краката

Сигнал за зловеща находка - найлонова торба с две човешки ръце в нея, е подаден в 0,17 часа в понеделник на тел. 112 от случайни граждани. Това стана ясно от брифинга, който днес дадоха окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и директорът на областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

Торбата с човешките останки била до контейнер за смет край блок 26 в старозагорския квартал "Три чучура". От ръцете липсвали дланите, но бързо било установено, че мъртвият е мъж.

По-късно днес е задържан мъж на 57 години с инициали Б.К., който живеел във вход А на блок 26. В апартамента му е открит торсът на жертвата, както и остри предмети, с които евентуално е извършено убийството. Дали то е станало в жилището ще се изяснява тепърва.

Тялото на мъртвия е рязано и разчленено с ножовка и ножове, разкри пред "24 часа" окръжният прокурор Дичо Атанасов. Засега от него липсват главата, дланите и краката. За долните крайници най-напред се смяташе, че са открити по време на сепарирането на градския боклук в депото край село Ракитница, но разследващите опровергаха тази информация.

"Може да се навсякъде, работим по няколко версии и ги търсим. Самият начин, по който извършителят е опитал да прикрие следите си, като е нарязал трупа и разхвърлил на различни места части от него, е фрапиращ и неприятен", коментира още прокурорът.

Станало ясно, че мъртвият е А.Х., на 42 години. Не е бил клошар. "Двамата мъже са съвсем нормални хора, познавали са се от години. И двамата скоро се били върнали от работа в чужбина", поясни окръжният прокурор. Най-вероятно по-младият е гостувал на в дома на евентуалния си убиец. Проверява се и дали двамата са употребили алкохол или наркотици.

Тепърва разследващите трябва да установят мотива за престъплението, но засега се смята, че е станало на битова основа. До момента задържаният отказвал да говори, не признавал и вина. Въпреки това вече е привлечен като обвиняем за убийството. За него имало данни, че прекалявал с алкохола. В жилището живеел сам. Бил криминално проявен - за управление на автомобил след употреба на алкохол, хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, но не е осъждан.

Жертвата също се оказал познат на органите на реда, в досието му имало нанасяне на телесна повреда. Бил разведен, живеел заедно с родителите си, но не в блока, където живее задържаният за убийството.

Назначената съдебно-медицинска експертиза тепърва ще уточни и кога е извършено престъплението, но според окръжния прокурор - най-вероятно преди няколко дни. През това време убитият не е обявяван от близките му за изчезнал.