Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Край тези контейнери до блок 26 в старозагорския кв. “Три чучура” в полунощ е намерена найлоновата торба с двете ръце, но без дланите.
Край тези контейнери до блок 26 в старозагорския кв. “Три чучура” в полунощ е намерена найлоновата торба с двете ръце, но без дланите.

Двамата били криминално проявени, наскоро се върнали от работа в чужбина

В апартамент бил открит торсът

Задържаният отказвал да каже къде е хвърлил останалите части от тялото

57-годишен мъж е задържан за зловещото убийство на 42-годишния си приятел, завършило с разчленяването на трупа и разпръсването на останките из Стара Загора.

Касапницата разтърси града в понеделник.

Всичко започнало със сигнал за зловеща находка. Случаен

гражданин

открил

найлонова торба

с две човешки

ръце в нея

Той подал сигнала в 0,17 часа в нощта срещу понеделник на тел. 112.

Часове по-късно извънреден брифинг дадоха окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов.

Торбата с човешките останки била до контейнер за смет край блок 26 в старозагорския квартал “Три чучура”. От ръцете липсвали дланите, но бързо било установено, че мъртвият е мъж. 


Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов (вдясно) и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов   СНИМКИ: АВТОРЪТ
Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов (вдясно) и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов СНИМКИ: АВТОРЪТ

Часове по-късно бил задържан 57-годишен жител на града с инициали Б. К., който обитавал апартамент във вход А на блок 26.

В жилището му бил открит торсът на убития, както и остри предмети, с които вероятно са извършени убийството и последвалото разчленяване.

Дали те са станало в този апартамент обаче, тепърва ще се изяснява от разследващите.

Тялото на мъртвия е рязано с ножовка и ножове, разкри пред “24 часа” окръжният прокурор Дичо Атанасов. Засега не са открити главата, дланите и краката.

За долните крайници най-напред се смяташе, че са открити по време на сепарирането на градския боклук в депото край село Ракитница, но разследващите опровергаха тази информация.

“Може да са навсякъде, работим по няколко версии и ги търсим. Самият начин, по който извършителят е опитал да прикрие следите си, като е нарязал трупа и е разхвърлил на различни места части от него, е фрапиращ и неприятен”, коментира още прокурорът.

Станало ясно, че мъртвият е А. Х., на 42 години.

“Двамата мъже

са съвсем

нормални хора,

познавали са се от години. И двамата скоро се били върнали от работа в чужбина”, поясни окръжният прокурор. Най-вероятно по-младият е гостувал в дома на евентуалния си убиец. Проверява се дали двамата са употребили алкохол или наркотици.

Тепърва разследващите трябва да установят мотива за престъплението, но засега се смята, че е станало на битова основа. До момента задържаният отказвал да говори, не признавал и вина.

Въпреки това е привлечен като обвиняем за убийство.

За него имало

данни, че

прекалявал

с алкохола

В жилището живеел сам. Бил криминално проявен - за управление на автомобил след употреба на алкохол, хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, но не е осъждан.

Жертвата също се оказал познат на органите на реда, в досието му било вписано нанасяне на телесна повреда. Бил разведен, живеел заедно с родителите си, но не в блока, където живее задържаният за убийството.

Назначената съдебномедицинска експертиза тепърва ще уточни и кога е извършено престъплението. Според окръжния прокурор - най-вероятно преди няколко дни. През това време убитият не е обявен от близките си за изчезнал.