Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Болестта, която светът на медицината иска да остане в тайна

„Силиконовите импланти в гърдите не са това, което си мислите. Те са две топки, просмукани с токсични химикали, тежки метали и куп вредни вещества, които ще откраднат здравето, красотата, младостта и на последно място – парите ви“, казва Никол Даруда, основателка на фейсбук група с над 124 360 жени, които споделят една и съща история.

Какво представлява болестта на силиконовите импланти?

Много жени след интервенция за уголемяване на бюста преживяват един и същи кошмар – редица симптоми, които на пръв поглед нямат нищо общо с операцията. Тялото започва да се разпада и повечето нямат ни най-малка представа защо. Представете си, че се чувствате като 90-годишна жена, а сте в разцвета на своята младост. Представете си, че постоянно изникват симптом след симптом, но вие не знаете причината за влошаване на здравето ви, или към какъв специалист да се обърнете. Повечето жени не са чували за болестта на силиконовите импланти в гърдите (БСИ) и как биха могли, след като тя дори не е припозната като официална болест?

Операцията за уголемяване на бюста все още е една от най-популярните козметични процедури, показва статистиката на Британската асоциация на пластичните хирурзи. Може ли обаче това да ви струва повече от голяма сума пари?

Може ли да ви струва здравето, четете в брой 11/2020 на хартиеното издание на сп. "Космос".