Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселин Марешки
Веселин Марешки

Лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки призовава президента Румен Радев да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на което да бъде обсъдена датата на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от партията, цитирани от БТА.

"Не е редно толкова важна тема да се дискутира през медиите, нито пък да е еднолично решение. Това е несериозно. Провеждането на изборите в условия на пандемия означава, че този процес вече засяга националната сигурност. Затова ние от "Воля" смятаме, че е редно темата да бъде обсъдена на заседание на КСНС. Всичко друго е политиканстване и наддаване кой може да покаже по-голям инат. Това не е държавническо поведение, нито отговорност към българските граждани", заявява заместник-председателят на Народното събрание.

От партията припомнят, че Марешки първи е предложил парламентарните избори да се проведат на 23 май 2021 г. Според него, по-топлото време би допринесло за по-висока избирателна активност. От друга страна, тогава би трябвало пандемията да е утихнала и това да позволи събирането на повече хора на едно място. "При организирането на изборите водеща трябва да бъде грижата за живота и здравето на българските граждани", категоричен е Марешки.