Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Трима с качулки ограбиха с бой 89-годишен мъж от плевенското село Николаево, но полицията разкри нападателите за часове. Сигналът за престъплението е получен в 10,25 ч в понеделник. Униформените светкавично дошли за оглед в къщата.

Пред тях самотно живеещият старец разказал, че около 20,30 ч в неделя трима разбили прозорците и нахлули при него. С лица, скрити под качулки и шапки, го заудряли с кол по главата и тялото. След ударите с дървото отнесли пари, портфейл и народни носии. Преди да изчезнат, счупили мобилния телефон на дядото, за да не може да предупреди полицията.

След преглед в Спешното в Плевен с разкъсно-контузни рани по главата възрастният е освободен за домашно лечение. При незабавното разследване за грабежа са задържани мъж на 38 г. и две 13-годишни момчета. Част от задигнатите вещи, сред тях народните носии, са намерени и се пазят в полицейско управление в Плевен.

С повдигнато обвинение 38-годишният е задържан за 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянен арест в Плевенския районен съд, съобщи полицията в сряда.