Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Измиваме половин чаша леща и слагаме да поври за около 15 минути под капак.
В същото време измиваме две чаши ориз и оставаме във вода за ония 15 минути за които стана дума по-горе.
След което добавяме ориза към лещата без да я прецеждаме. Добавяме вода колкото да покрие лещата и ориза с около един пръст /нормален/ да не е на някоя кльощава или на някой бабаит с дебели пръсти. Добавяме две чаени лъжички сол или колкото предпочетете и оставаме на слаб огън да си къкри /ври/ под капак, докато остане без вода.
Докато си къкри оризчето и лещичката, нарязваме една средна глава лук на ивички и запържваме в две супени лъжици масло /не олио/ до леко кафеникав цвят.
Когато оризът и лещата поемат водата, изсипваме запържения лук заедно с маслото върху тях и оставаме за две-три минути на слаб огън.
Не бъркате ориза докато къкри. Може само да пробвате с лъжица дали има още вода, като вкарате лъжицата в ориза до дъното на тенджерата и я извадите.
Когато всичко е готово оставете ориза под похлупак за пет минути, след това сервирайте.
Който го направи това ястие да пише как се е получило.
Ей...
И да ви е сладко. Най-вече на именниците