Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Видях уморените лекари и реших, че когато изляза, ще помогна Корнелия Нинова Кадър: Би Ти Ви

Преди това бях болна от COVID, бях в болница. Видях уморените лекари и санитари и реших, че когато изляза, ще помогна с каквото мога. Подписват се няколко вида документи, декларации. Каквото наредят лекарите и медицинските сестри, това правим - чистим, раздаваме храна на болните, преобличаме ги, помагаме им да се хранят, дезинфекцираме, сменяме чаршафи. Физически не е тежка работата. За мен емоционалният и психически момент е труден. Това разказа лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

Както "24 часа" първи съобщи, вчера стана ясно, че тя е доброволец в COVID отделение.

Видях трите страни на COVID. Бях от страната на болните, сега съм от страната на тези, които се грижим за болните, и съм председател на парламентарна група там, където взимаме решенията и носиш отговорността за милиони хора, като натиснеш копчето в парламента. И това ме прави по-пълноценна във взимането на решения, каза още тя.

Кадрите не стигат. Откриха се легла, няма кой да обслужи болните, добави Нинова.

Действията на управляващите днес доказват този хаос в управлението на кризата. Тези хора нямат аргументи. Затова им казах "елате в болниците". Какво им пречеше днес да запишем, че ваксините ще са доброволни и безплатни?, коментира лидерът на БСП.

Нашата позиция на този етап е да се проведат редовни избори през март, заяви Нинова.