Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всичко това, което се случва днес е наказание заради обезверяването на човечеството.

Хората обидиха Бога, отдръпнаха се от Него и се насочиха към технологиите. Забравиха за безграничната Сила на Всевишния и сега получават заслуженото. Случвало се и преди и това разбираме от светите писания, как Бог е наказвал хората с болести и бедствия, когато са се самозабравяли и са се отдръпвали от Него. Единствено покаянието ги е спасявало. Но можем ли да накараме човечеството да се покае, когато маса хора смятат това за морално остаряло религиозно понятие и поведение!

Има ли днес поне хиляда праведници на земята, заради които Бог ще ни пощади. Тези, които се наричат „духовни“ се опияниха от проповедите за любовта и безкрайно любящия ги Бог! Превърнаха любовта в извращение на собствените си похоти поради невежество и резултата е налице. Някои пък превърнаха в мит вярата в Христа. Е, какво следва от всичко това? Господ казва: „Който вярва в Сина, има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот, и гневът Божий пребъдва върху него“. Йоан 3:36

Самонадеяни „духовни учители“ извратиха съзнанието на хората и опорочиха вярата им. Къде са днес във време на опасност? Няма ги, скриха се като мишки, защото и на тях не им достига вяра и това е видно. Господ казва: По делата ще ги познаете, а не по думите. Моят апел към човечеството е: ПОКАЙТЕ СЕ, „посипете главите си с пепел“ и се покайте! Има изход! Винаги има начин как да се спасим от бедствието и това е чрез истинска и жива Вяра. Вярата в Единия и Жив Бог - Исуса Христа! „Защото под небето няма друго име, дадено на човеци, чрез което да се спасим“. Деяния 4:12

Не е време за страх и съжаление, а за пробуждане от дълбокия сън на безхаберието. Забравете страха, който ви унищожава. Вдигнете глави и отправете поглед към Небесата и помощта ще дойде и няма да се забави. Вярвайте и спасени ще бъдете. Но сега трябва да вярвате от цялото си сърце и душа, с всичкия си разум и с всичката си сила.

И за да направите това, за да постигнете спасението да видим какво точно е вярата, която ще ви изведе от утеснението!

Всеки „вярващ“ човек мисли, че знае какво е вярата или поне има усещането за нея. Но всъщност вярата е дълбоко проникновена мъдрост и опит. Тя е онзи вътрешен импулс, който ни изправя на крака и ни показва правилната посока към успеха. Вярата е Духът, който ни казва „Ще победиш. За теб няма затворени врати, нито препятствия“. И в крайна сметка ако трябва да я дефинираме, „Вярвам“ означава: Вървя към, искам да съм. Или, вървя към спасението, искам да постигна спасение. Осланяйки се на тази позиция ние можем да постигнем всичко! А сега се изправете и да продължим напред, защото никой и нищо не може да възпре живота ни. Той е в нашите ръце, в несломимия ни Дух и убеденост в успеха и победата. Ние сме деца на Всемогъщият Жив Бог и Той като наш баща няма да ни изостави, както и ние не Го изоставяме, а пребъдваме в Него и Той ни води в Безкраен Живот.

Божията милост и благодат да бъде над нас!

С благословение от мен: отец Михаил Иванов