Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днешните /северо/македонци няма до сменят идентичността си, защото имат вече собствена държава и следователно вече са нова нация. Че е направена чрез насилие - няма значение. Проблемът им е, че цялата им писана на сръбска пишеща машина от 1944 г. насам история - от най-дълбока древност, през античността и средновековието та до днес е доказано пълен фалшификат - никой сериозен учен от цивилизования свят не приема техните налудни теории за македонска нация, съществувала от дълбока древност в един и същ калъп независимо от каквито и да са исторически факти.
Докато те не се освободят от проюгославския национализъм и титовия посткомунизъм няма как да имат нефалшифицирана история. Но върху тази лъжа е изграден целият техен колективен "идентитет" - без нея той просто рухва!
О т 90-те години с гръцки колеги съм обсъждал този въпрос и гръцката непреклонност по въпроса за името. Те още тогава ми казаха, че ние ще решим въпроса със Скопие, но вие ще имате големи проблеми с бившите си сънародници, защото те са твърдоглави крайни националисти с дълбок и отчайващ провинциализъм и тежък комплекс за малоценност. Многократно съм се уверявал, че това е точно така. А нима нашите посткомунистически и проруски националисти не са същите? Та затова имаме ядове и с тях.
И затова политическото решение не може да се основава на либералните заблуди на някои интелектуалци, че македонците може да се европеизират като станат членове на ЕС. Не може в политически преговори да приемем безусловно тяхната гледна точка за македонската история и да капитулираме пред безумните им исторически реминисценции под крилото сръбско-руския антиевропеизъм. Все пак не е 1944 г., когато бяхме победени и окупирани - и те, и ние, но те попаднаха под сръбска, а ние под руска окупация. И техният режим бе много по-мек, те бяха много не само по-богати, но и по-свободни от нас и това спомогна за днешната им надменост и национална гордост ,че са повече от нас, "татаро-фашистките окупатори". Само че сега ние сме в силна позиция, а не Сърбия! И те трябва да се съобразяват с европейските ценности, а не Европа с техните балкански фалшификации и шмекерлъци. В реалполитиката има правило - победителят не проси мир! Ще им наложим нашите условия, както те ни налагаха своите условия по време на съветската окупация.