Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МАЖД АЛГАФАРИ
МАЖД АЛГАФАРИ

Министърът на здравеопазването сам си призна, какво се случва в държавата и как се печелят милиони. В интервю пред една от медиите, на въпроса за разликата в цените на тестовете, той заяви, че знае, че тестовете се внасят на цена около 15-17 лева за брой, но държавата няма как да се намеси в ценообразуването на тестовете. В същото време заяви, че държавата плаща по 60 лева на лабораториите за извършен ПСР-тест.

Следователно, държавата плаща доброволно печалбата на лабораториите, която е повече от двойна за всеки тест. Погледнато по-мащабно, държавата осигурява и гарантира на лабораториите милиони печалба, които взема от нас и дава на тях.
В същото време обаче, същата тази държава или по-точно управляващи, се свидят да осигурят финансиране за лични асистенти, за медицински сестри, за апаратура по болниците, за линейки, за по-привлекателни заплати и условия на медицинските екипи или шофьори на линейки и други. Дори в някои случаи налага свои цени в сфери от които няма как да се докопа до комисионни, какъвто е примера с преводачите. При условие, че цената за един час превод на пазара е около 40-45 лв., държавата налага цена от 15 лева, което е три пъти по-ниско и по-малко от пазарната цена.
Значи, в някои сфери може да се намесва в ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО, а в други НЕ. И ние, защото сме послушни, мислим, че щом така казва, значи е така.
Е, не е така. Можете да се намесите и да спестите милиони на изстрадалия български данъкоплатец, но комисионните във фармацевтичния бизнес са големи, а в преводаческия - нула.