Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тенис легендата е изправен пред 28 наказателни обвинения, но има ново гадже, пътува и не се съобразява с карантинните правила и мерките срещу COVID-19

Необуздани харчове, разводи, извънбрачна дъщеря и лоши инвестиции докараха бившия тенисист до дъното

С ваканцията си в Ибиса успя да разгневи и втората си бивша съпруга

12 спални. Страхотна гледка. Лукс под небето на Майорка. Вила на мечтите, превърнала се в огледало на падението. Борис Бекер най-сетне се раздели срещу 4 милиона евро с испанското си имение, чиито ключове предаде на британска частна банка, приела собствеността върху имота като уреждане на неизплатените му дългове.

Германската тенис легенда придобива вилата за около 1 милион евро, но впоследствие влага купища пари в нейната издръжка. През 2000 г. испанските власти започнаха разследване по съмнения, че осем от сградите, построени на терена от 2,6 хектара, са вдигнати без разрешение за строителство. Повече от 10 години Бекер се опитваше да продаде вилата, но безуспешно, докато нейният вид западаше, а цената й падаше. Така както и самият Борис се спускаше от върха към дъното.

Трикратният шампион на “Уимбълдън” е затънал до уши заради финансовия крах, който достигна с необузданите си харчове. Още през 2017 г., когато обяви фалит, дълговете му се изчисляваха на 12 милиона евро. И то при положение че през кариерата си звездата заработва близо 135 милиона евро. Но ето че суетата и арогантността му го изправиха дори пред заплаха от затвор.

Бекер е обвинен в неспазване на законовото задължение за разкриване на финансова информация. Преди няколко седмици в Уестминстърски магистратски съд той отрече 19 обвинения за предполагаемо укриване на активи, включително апартамент в Челси и 1,2 милиона британски лири. Игричките му със закона може да му осигурят до седем години на топло.

Германецът не се призна за виновен по всички точки и по време на изслушването му в Саутуърк Краун Корт в Лондон през октомври. Той е обвинен също, че не е предал свои трофеи, които трябва да бъдат продадени за уреждане на дълговете му. Шампионът трябвало да предостави на съдия-изпълнител общо 28 ценни свои вещи, сред които били трофеите от “Уимбълдън” за 1985 и 1989 г., както и тези от Australian Open за 1991 и 1996 г. Това обаче не се случило и Бекер е бил обвинен в нарушаване на съдебно споразумение и възпрепятстване на правосъдието.

След края на изслушването той е информиран, че процесът срещу него ще започне през септември 2021 година.

В момента е под гаранция и живее в Лондон.

Изглежда, че легендата не си е сложил на сърцето общо 28-те наказателни обвинения, пред които е изправен, а си живее все така бохемски. Без да се съобразява дори с мерките срещу пандемията от COVID-19 и карантинните правила.

В началото на ноември Бекер предприема пътуване до Дубай, а след завръщането си оттам не спазва задължителната двуседмична карантина. Забелязан е да се наслаждава на разходка из Хайд парк с новата си приятелка Лилиан де Карвальо Монтейро.

По всичко личи, че за него правилата никога не са важали.

Британски издания отбелязват също така, че при втория локдаун на Англия ресторантите може да работят само с продажби за вкъщи и без да приемат клиенти на маса за обяд или вечеря. Бекер обаче е видян да напуска ресторант след двучасов престой в него въпреки ограниченията.

И също така си позволява да влезе в друго заведение за хранене без маска.

Такъв си е. Изглежда ранният успех разглезва много бившия спортист. Той избухва на тенис сцената, когато става най-младият шампион на сингъл за мъже на “Уимбълдън” на възраст 17 години и 7 месеца.

С новата си приятелка Лилиан де Карвальо Монтейро
С новата си приятелка Лилиан де Карвальо Монтейро

11 млн. германци ликуват пред малкия екран на финала на “Уимбълдън” на 7 юли 1985 г. На корта излиза младият им сънародник Борис Бекер, а от другата страна на мрежата е далеч по-опитният Кевин Кърен.

Всички са убедени, че 17-годишният ще клекне бързо, но Борис сразява врага с мощните си сервиси и агресивна игра по целия корт. Бие с 3:1 и вдига купата на най-елитния тенис турнир в света, с което дава началото на своята възхитителна кариера.

И докато жъне успехи в спорта, бележи провали в личния си живот

Големият тенисист е кофти съпруг и много некадърно управлява собственото си богатство.

В един момент се налага дори бившият му възпитаник Новак Джокович да развързва кесията, за да му помага финансово.

И всичко, защото изкушенията са били твърде силни, за да им устои - според оправданията на самия Бекер. Срамота.

През 1991 г. той печели откритото първенство на Австралия и оглавява световната ранглиста. Феновете го боготворят заради атрактивните му акробатики на корта, жените не остават апатични към нахаканото му поведение.

През 1993 г. Бекер решава, че е намерил единствената - американската актриса Барбара Фелтус. Двамата си разменят брачните халки и се радват на 6 щастливи години. Имат дете, а часове преди раждането на второто страшен скандал взривява семейната идилия на германеца. Папараци разкриват интимна авантюра на топтенисиста с рускинята Анджела Ермакова. Според някои източници тя е популярен модел, според други си изкарва прехраната като сервитьорка. Каквато и да е била професионалната й реализация, се оказва фатална за брака на Бекер.

“Бях пийнал и не помня какво точно се случи. Не знам как точно се озовахме в един килер, нататък всичко ми се губи”, прави отчаян опит да се спаси той.

Барбара не вярва на оправданията му и подава молба за развод. Решението на съдията струва на Борис 15 милиона евро. Голяма част от парите му отиват също за издръжка не само на законните му деца от вече бившата съпруга, но и за извънбрачната дъщеря, с която го дарява Анджела Ермакова.

Борис Бекер
Борис Бекер

Рускинята е доста по-далновидна от него в печеленето на пари. Тя използва своя версия за тяхната еднократна авантюра и я продава в книга, която издава няколко години по-късно.

“Борис ме гледаше настоятелно и ме събличаше с поглед - пише Ермакова. - Той настоя да изляза с него, но вместо да вечеряме, ме завлече директно в пералното помещение. Там ме облада. Не бях на себе си. Където и да се обръщах, виждах само бели кърпи.”

Като легенда се разказва, че лукавата рускиня запазила в устата си семенната му течност, след което я замразила и занесла в клиника за инвитро, за да се оплоди от него.

Бекер спира с тениса в същата година (1999), когато се развежда с Барбара. Оказва се, че трудно спечелените пари след това много лесно се харчат. А и германските власти не проявяват милост към шампиона.

Нищо, че е прославил страната по целия свят. Данъчните го погват за укрити данъци и след кратка игра на котка и мишка през 2001 г. съдът отсъжда Бекер да плати задължения в размер на 7 млн. евро. Година по-късно (2002) той отново има проблем с данъчните и този път отнася условна присъда, гарнирана с огромна глоба. След това търкалянето по нанадолнището става още по-неконтролируемо.

Проблеми възникват и след няколко неуспешни инвестиционни хрумки, включително в интернет портала Sportgate, който фалира през 2001 г. До март 2017 г. Бекер беше собственик на три автокъщи на Mercedes в Щралзунд, Грайфсвалд и Рибниц-Дамгартен в провинция Мекленбург-Предна Померания, но се наложи да продаде бизнеса си. Борис търси спасение в тъпи риалити формати, които го правят за посмешище, но не могат да решат финансовите му проблеми.

На всичкото отгоре стига до развод през 2018 г. и с втората си съпруга Лили, като за разлъката натежали и сериозните финансови катастрофи на Бекер.

Борис Бекер и Лили Керсенберг Снимка: инстаграм/borisbeckerofficial
Борис Бекер и Лили Керсенберг Снимка: инстаграм/borisbeckerofficial

По всичко личи, че Борис притежава таланта да не се впечатлява от лошото. Дори в момента той си живее добре, пътува и ходи на почивки въпреки тежките си задължения.

Със снимки в таблоидите от ваканцията в Ибиса с гаджето му Лилиан и синовете му Елиас и Амадей той дори успя да разгневи втората си екссъпруга. Тя избухна заради кадър, на който настоящата половинка на Борис маже с плажно масло техния 10-годишен син Амадей.

“Притеснява ме, че за шест-седем месеца това е втората жена, която отива на почивка със сина ми по време на глобалната пандемия! - обясни Лили възмущението си пред в. “Дейли Мейл”. - Това не е нормално.”