Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Окръжен съд – Монтана наложи наказание 1 година „Лишаване от свобода“ условно на жителка на град Видин, дала подкуп на полицейски служител, за да извърши неправомерни действия. На 30 януари 2019 г. в сградата на Районно полицейско управление – Лом 60 годишната Е. Р. К. дала банкнота от 50 евро на старши разследващ полицай Б. З., за да върне на внука й И. О. Е. лек автомобил БМВ 316, който преди време бил иззет като веществено доказателство по досъдебно производство.

Въпреки отказа на служителката на МВР да приеме парите, възрастната жена проявила упоритост и оставила банкнотата на бюрото на разследващата с думите „Да се почерпи и да върне колата!“. По случая било образувано досъдебно производство и Е. Р. К. била предадена на съд. Пред съда подсъдимата се призна за виновна като призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът одобри искането на подсъдимата делото да бъде гледано в условията на съкратено съдебно следствие.

Според Наказателно-процесуалния кодекс в такъв случай, ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил, с 1/3. След тайно съвещание Окръжен съд реши Е.Р. К. – българка, с основно образование, неосъждана, да бъде наказана с 1 година „Лишаване от свобода“ , отложени с 3 години изпитателен срок и 100 лева „Глоба“. Подсъдимата трябва да плати и 204, 10 лева – разноски по досъдебното производство по сметка на ОД на МВР – Монтана.

Решението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в 15 дневен срок през Апелативен съд – София.