Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. (на 39 години) и Е.И. (на 29 години) от с. Сливовик за извършено от тях престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Двамата обвиняеми са братя, криминално проявени са и са многократно осъждани. Не работели, не получавали трудови доходи. Често посещавали с. Славотин в област Монтана, където живее тъщата на единия от тях.

През м. март 2020 г. жителят на с. Славотин - С.А. (на 52 години), който е пенсионер по болест, получил парична сума, представляваща помощ за пътни разходи на социално слаби хора.

През нощта на 23.03.2020 г. мъжът бил в дома си на ул. „Пета“, когато забелязал през прозореца светлина от фенерче. Притеснен от случващото се, той се насочил към вратата, когато бил пресрещнат от две лица. Бил му нанесен удар с юмрук по главата, вследствие на което мъжът паднал.

Нападателите претърсили джобовете на дрехите му, след което проверили портмонето му, което се оказало празно. В чекмеджето на масата намерили съхраняваните от пенсионера 80 лева, които взели и напуснали дома му.

На сутринта С.А. съобщил на кметския наместник за грабежа, след което са започнали действия по разследването. Още същия ден извършителите са били установени и задържани – братята Г.И. и Е.И. Било е изяснено, че след отнемането на парите от пенсионера те се прибрали в с. Сливовик, където закупили продукти от местен магазин.

Понастоящем обвиняемите се намират в ареста. Предстои наказателното производство срещу тях да продължи в съда.