Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Британска гражданка е задържана с постановление на прокуратурата във Велинград по обвинения за убийство по непредпазливост на 7 -месечното си бебе, съобщиха от държавното обвинение. На 8 ноември в полицията във Велинград бил получен сигнал от местната Спешна помощ, че 39-годишната британка Л.Л. и мъжа и, български гражданин, закарали в отделението 7-месечното си дете, което се оказало мъртво.

Двамата родители на починалото бебе били задържани. Направената аутопсия на детето показала, че то е починало от тежка черепно-мозъчна травма. Родителите на бебето дали противоречиви показания пред полицията, като твърдели, че сутринта на 8 ноември, като се събудили, видели, че детето им е мъртво.

Това наложило специалисти от Института по криминалистика на МВР да пристигнат във Велинград и да подложат двамата задържани на полиграф - детектор на лъжата. Било установено, че родителите лъжат за смъртта на детето. В хода на разследването станало ясно, че през нощта майката тръгнала да премести детето от легло и паднала заедно с пеленачето, като то ударило главата си в пода. Въпреки това майката го сложила на леглото му, а на сутринта го открила мъртво. Справка в британската полиция показала, че Л.Л. има още 3 деца във Великобритания, които са и отнети от социалните служби.

Оказало се, че майката е алкохолична и наркоманка и проявявала агресия при отглеждането на децата си. Вероятно поради това преди седем месеца, заедно с настоящия си мъж и баща на бъдещото им дете, пристигнали във Велинград. Идеята им е била там да се роди детето, за да не бъде отнето от британските социални служби, както другите деца на британката. Бащата на детето не е обвинен за смъртта на бебето, т.к. той не е знаел, че майката е паднала с пеленачето през нощта. По искане на прокуратурата съдът във Велинград е наложил постоянен арест на британската гражданка.