Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕОРГИ ГЕРГОВ
ГЕОРГИ ГЕРГОВ

Радвам се, че ме сменихте, казал бизнесменът, който остава начело на градската организация

След два мандата областен лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов се оттегли от поста, а негов наследник е инж. Атанас Петков. Той е избран с явен вот от 39 членове на структурата. "Радвам се, че се събрахме да ме смените", е заявил Гергов. Той няма право на трети мандат. През лятото обаче бе избран за председател на градската организация на БСП в Пловдив.

Новият шеф Петков също минава за приближен на собственика на Пловдивския панаир.

Трима от гласувалите са участвали онлайн в заседанието. Те са се възползвали от тази възможност благодарение на иновативната практика, въведена от Корнелия Нинова.

„Благодаря за доверието“, каза след явния вот инж. Петков. И обясни как ще води организацията през следващите четири години. „Силата на БСП е в единството и това е моята задача – да обединя общинските организации. Познавам всяка структура, защото 12 години работя в Областния съвет. Няма село, което да не съм посетил и като заместник-председател. Имам самочувствието, че притежавам организационния и политически опит, за да водя Областния съвет към победни резултати“, заяви той.

Новият лидер на БСП в областта е инж. Атанас Петков.
Новият лидер на БСП в областта е инж. Атанас Петков.

В работата си 39-годишния Атанас Петков ще разчита на Изпълнително бюро в 11-членен състав на средна възраст под 40 години.

Негови заместници са: Галин Дурев – партийна дейност, Пенчо Шапков – коалиционна политика, Атанас Телчаров – местна дейност, Наум Нихтянов – политика за малките населени места. Секретар на Областния съвет остава Александра Берданкова, а членовете са Калин Калапанков, Светозар Славчев, Виолета Христодулова, Теодора Халачева и Атанас Баташки.

Гергов е дал висока на Атанас Петков.

„Поздравявам те за младежкия екип, който си подбрал, и съм сигурен, че ще надградите постигнатото. Днес промяната означава разумни хора да управляват държавата", е заявил досегашният лидер.