Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милен се гордеел с успешната си дъщеря
Милен се гордеел с успешната си дъщеря

Двете с майка й се притесняват как ще изкара абстиненцията си в затвора убиецът на журналиста

Дъщерята на Милен Цветков – Калина, започна работа в Специализирания трибунал на Ливан, научи "България Днес". 24-годишната девойка е назначена на стаж там от 6 октомври тази година. След като завърши международно право и право на ЕС в Холандия, сега Калина специализира "Правата на човека при въоръжени конфликти" - изключително трудна дисциплина. Цветкова се е насочила към тежка правна материя, а фактът, че всички държави са под карантина, не улеснява работата й. Като млад юрист Кали планира да използва средствата от преведеното й обезщетение след кончината на баща й Милен Цветков за постигане на идеалните си цели – изработване на правила без вратички за корупция и с възможности за всички хора. Водещият журналист си отиде тази година навръх Великден, когато беше пометен от джип, докато чака с колата си на червен светофар.

"Обичам те, тате! Завинаги си в сърцето ми!" С тези думи Калина разплака най-близките на талантливия журналист на панихидата му, която се състоя на 19 октомври в столицата. На нея присъства и майката на момичето – Йорданка Начева. 24-годишната девойка живее от години с майка си в собствен дом на 10 км от Хага, а родителката й работи във фирма като маркетинг специалист. Преди това двете са живели в Румъния и Германия.

Дъщерята на Милен Цветков – Калина, бе най-важното момиче в живота на нелепо отишлия си от този свят журналист. Калина е плод от връзката на Милен с Йорданка Начева Журналистът има и 8-годишен син, Боян, от 20 години по-младата от него Ивета. Калина винаги е била гордостта в сърцето на баща си, а майка й Дана е голямата му любов. Приятелите на Цветков разказват, че той обожавал дъщеря си и дори когато били разделени поради разстоянието, красивото момиче е присъствало в ежедневието му в десетки включвания на живо по телефона и снимки, които журналистът е разположил в офиса и дома си. Цветков бил изключително горд с успехите на дъщеря си в училище. Преди шест години Калина завърши с отличие престижно училище в Хага. Тогава щастливият й баща оставя ангажиментите си в София и заминава за Холандия, за да бъде с момичето си в един от най-важните дни в живота й.

Според приятелите на Калина майка й Дана винаги я е възпитавала да вярва в свободата на мисълта, в уважението и приемането на всички различни хора, важни за отделните общности. В редките си появявания в медиите Дана не се определя като религиозна, но се интересува от различни техники и средства, които помагат за успокояване на ума. И двете с дъщеря й Калина вярват в източната философия и разбирането, че всяко действие има и последствие и че всяка мисъл или дума създават енергия, която определя нашия живот. От цялото си сърце състрадателните жени съчувстват на обвиняемия, причинил смъртта на Милен, поради болестното му страдание. Те се тревожат и дали той ще преживее състоянието си на абстиненция в ареста. Калина и Дана винаги ги е водило съчувствието и вярата в доброто. Именно за да не се злоупотребява с името на Милен Цветков за политически каузи. Калина написа мило писмо с отказ до организациите, които поискаха съгласието й да използват името и лика на баща й в дейностите си. Момичето на журналиста не даде съгласието си на никоя организация. Калина не дава интервюта и не демонстрира страданието си.

"Милен бе готов да умре, но да гони целта си като журналист и да разбива статуквото в съзнанието на всеки човек. Калина Цветкова следва упорито своите мечти в тежката професия на юрист днес за защита правата на човека при въоръжени конфликти. Тя ще успее. Убедена съм" - категорична е пред "България Днес" адвокат Надежда Ковачева, близка приятелка на журналиста.

Дана и Калина са неразделни
Дана и Калина са неразделни