Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Дупница за срок до 72 часа е задържан Никола Капланов по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК – противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

В резултат на действията по разследването към настоящия момент е установено, че около 09:30 ч. на 07.05.2020 г. обвиняемият К. умишлено нанесъл повреди на лек автомобил м. „Пежо“, паркиран пред жилищен блок в ж.к. „ Бистрица“, в гр. Дупница. С остър предмет той надраскал калниците, вратите, броните, предния капак и багажника на чуждото превозно средство и срязал една от гумите.

Предстои държавното обвинение да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

20-годишният Никола е син на арестувания през септември Васил Капланов-Каплата. Бащата е обвинен в закана с убийство към дупничанина Димитър Недев. 

В джипа на Каплана на 31 юли вечерта се е качил Янек Миланов и оттогава следите му се губят. Преди това Янек се оплаквал, се няколко пъти е имало посегателства по колата му, а по прозорците на апартамента му е стреляно с въздушна пушка.