Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Правителството успява да управлява коронакризата, доколкото тя може да бъде управлявана. Има редица доказателства за това. Колкото до капацитета на другите политически сили да управляват каквото и да било, това перманентно е под въпрос%.

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Изключително внимателно следим и какво правят другите държави, Има големи разлики с мерките, които бяха взимани напролет като тотален локдаун. Сега държавите предприемат избирателни мерки или локализирани, като се опитват да минат с минимум икономически щети през това препятствие. Опитваме се да правим същото - образно казано да се движим по ръба на бръснача. Дали има допълнителни други мерки, които могат да бъдан взети - да. Ескалиращи мерки, повишаване на контрола. Но считаме, че поне към днешен ден няма нужда те да бъдат предприемани, но при необходимост ще бъдат предприети", допълни той.

"Локдаун у нас би имало при увеличаване на броя на заразените и на смъртността", каза още Дончев. "Държавата успя да голяма степен да реорганизира болничната система. Вече не се поставя въпроса за апарати и дащитни средства. Сега сме мното по-подготвени в сравнение с преди няколко месеца", уверен е вицепремиерът.

"Не искам това, което се случи в началото на годината в Испания и Италия, да се повтори тук. Ще направим всичко възможно", допълни вицепремиерът.

Дончев коментира и въпроса с предложението на Цветан Цветанов президентът Румен Радев да свика КСНС заради ситуацията с COVID-19.

"При този труден институционален диалог, не знам как би изглеждал такъв съвет. Досега ние не сме чули никаква конкретна позиция от страна на държавния глава", смята Дончев.