Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тръмп говори на брифинг в Белия дом.
Тръмп говори на брифинг в Белия дом.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е измамен в изборите и ще отнесе въпроса до Върховния съд в изявление в Белия дом.

Той изрази увереност в победата си на изборите "с исторически рекорден брой". Ако погледнете легитимните гласове, аз печеля неоспоримо, заяви Тръмп. „Ако смятате незаконните гласове, те могат да се опитат да откраднат изборите от нас”, допълни той.

Тръмп заяви, че настоява за спиране на преброяването на "гласовете, дошли със закъснение", и се похвали с успехи на много места.

„Вече спечелих решително много критични щати, включително големи победи“, изтъкна той.

Повече от ден и половина президентът на САЩ не се беше появявал публично. Малко преди да говори в Белия дом, изявление към нацията направи съперникът му Джо Байдън, който призова към спокойствие.

Си Ен Ен обяви твърденията на Тръмп за измами за "фалшиви" с липса на всякакви доказателства и го обвини в атака срещу демокрацията.

Преди това американският лидер призова за прекратяване на преброяването на гласовете. "Спрете да броите!", написа той бесен в туитър. В следващо съобщение държавният глава заяви, че бюлетините, дошли по пощата след изборния ден, няма да бъдат отчетени. Социалните мрежи нарекоха този пост „подвеждащ“.

В САЩ продължават да броят гласовете за кандидатите за президент в изключително оспорваните избори. Резултатите вървят по ръба на бръснача и дистанцията между Тръмп и Байдън се скъсява, но демократът е на път да спечели Белия дом с малка преднина.

Доналд Тръмп драматично губи преднината си в ключовите щати Пенсилвания и Джорджия.