Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Терористът Куйтим Фейзулаи. СНИМКА: MKD.MK
Терористът Куйтим Фейзулаи. СНИМКА: MKD.MK

Австрия пита за трима свои с потекло от Македония

Терористът от Виена Куйтим Фейзулаи е убил свой сънародник с потекло от Северна Македония при снощното нападение в австрийската столица.

Между жертвите на Куйтим, който е роден във Виена, но родителите му са от Тетовското село Челопек, РСМакедония, е и 20-годишният Неджип Вренези, с потекло от струшкото село Велешта. Младежът е бил в ресторант в центъра на Виена и излязъл навън да изпуши една цигара. 

От мюфтийството в Струга излязоха с официално съобщение за трагедията.

"С дълбока тъга научихме вестта за трагичното убийство на Неджип Вренези от страна на терористите снощи във Виена. Мюфтийството в Струга остро  осъжда написаното от някои медии, които представят  Неджип В. като нападател. Мюфтията контактува директно със семейството на Неджип В. от Велешта, които му разказали, че Неджип бил убит докато бил на кафе на Бичирку 1 с един австрийски приятел.
Мюфтийството на Струга остро осъжда терористичния акт..
Днес сме особено тъжни за загубата на едно младо момче без никаква вина. Терористите не го убиха само Неджип, убиха самите нас.
Молим се на Аллах да се смили над Неджип, а на семейството, приятелите и на нас да ни даде търпение да надминем тази болка", се казва в официалното съобщение на мюфтийството. 

Днес от австрийската полиция, чрез Европол, до Министерството за вътрешни работи на РСМакедония е било изпратено искане за сътрудничество и информация около терористичното нападение.
От списъкът на австрийската полиция, който е изпратен има три лица, които освен  австрийското имат и македонско гражданство. Това са  К.Ф. (роден в Модлинг, Австрия), А.Г. (роден в Сент Полтен, Австрия) и У.А. (роден във Виена, Австрия). 

Мюфтийството в Струга разпространи съобщение за убития Неджип Вренези.
Мюфтийството в Струга разпространи съобщение за убития Неджип Вренези.