Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Монтанско проверяват каналджийството и трафика на хора СНИМКА: Pixabay

Вчера в района на Вършец е проведена операция за противодействие на миграционния натиск, каналджийството и трафика на хора. В нея са включени полиция и жандармерия, съобщават от ОД на МВР – Монтана. Проверени са 94 автомобила, 101 лица и 23 обекта. Съставени са 11 предупредителни протокола за нарушаване на разпоредбите за разпространението на коронавируса.

В хода на акцията е спипан 41-годишен мъж, който в местността Синчово поле прекарвал с каруца 0,7 куб. м. дъбови дърва за огрев, без контролна горска марка и превозен билет. По случая е образувана преписка.

На територията на Берковица е проведена специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение. Проверени са 9 автомобила и 99 граждани. С камери, монтирани в патрулните автомобили, са заснети 62 клипа за превишена скорост. Акция за контрол на движението е проведена и в Лом.

Проверени са 280 автомобила и 294 лица. Констатирани са 56 нарушения.

В Монтана група на сектор "Миграция" е провела специализирана полицейска операция по противодействие на незаконната миграция. Извършени са проверки на къщи за гости и хотели, както и на 3 частни адреса в областния град и село Ерден. Не са констатирани нарушения.