Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И Пентагонът, и КГБ тайно проучват срещите с НЛО.
И Пентагонът, и КГБ тайно проучват срещите с НЛО.

В първото всичко е истина, само звучи като филм - програмата на ЦРУ за контрол над съзнанието и ФБР следи Джон Ленън

Във второто има неизяснени въпроси – смъртта на Кенеди, Мерилин Монро, цар Борис III, лейди Даяна, Елвис, има ли НЛО                                                                                                                                  

Tеориите на конспирациите винаги звучат интригуващо и привличат вниманието дори на тези, които са склонни да вярват на науката. Някога се разпространяваха от ухо на ухо, но днес поради достъпността на интернет, фейсбук и ютюб преживяват истински разцвет. Според това доколко сме склонни да виждаме заговори, задкулисие и тайни събития, зависимостта ни от ненаучни и паранормални обяснения може да бъде класифицирана в 5 различни степени.

Някои истории звучат точно като филмов сценарий, но са истински. Ако използваме цветовата гама от прогнозата за времето, кодът е зелен. Това са програми на спецслужбите, които са засекретени. На следващото ниво са случки, около които има куп неизяснени въпроси. Като смъртта на принцеса Даяна, Мерилин Монро, Джон Кенеди, цар Борис III.

По-нататък зависимостта от конспирации се увеличава – в третата степен започват да губят връзка с реалността. Тогава трябва да им светне лампичката. Четвъртата е да започнат да отричат науката. Кодът е оранжево. (Повече за третото и четвъртото ниво четете на стр. 22-23.) В петата тотално не разбираш действителността и живееш в измислен свят. Кодът е червено.

Кои са хората, здраво стъпили

на земята?

Те знаят за някои тайни операции на спецслужбите, някои от които оказали се впоследствие незаконни. Известно им е какво представлява американската програма МКУлтра, известно им е, че ФБР и ЦРУ са шпионирали Джон Ленън, знаят за разкритията на Едуард Сноудън за масовото следене на американци и световни лидери от страна на спецслужбите в САЩ, чували са за операция “Присмехулник”.

МКУлтра е програма на ЦРУ за контрол над съзнанието чрез наркотици,

най-вече ЛСД.

Целта й е била да разработи лекарства и методи, които да бъдат използвани при разпити и мъчения, за да се стигне до самопризнания. Понякога отсрещната страна изобщо не е знаела в какво участва. Използвали още хипноза, алкохол, химикали, психотерапия, екзотични патогени.

Името идва от mind control, а Ултра – по подобие на най-секретните операции по време на Втората световна война. Повече от 30 университета и институции са участвали в програмата за “интензивно тестване и опити”, става ясно при изслушванията в Сената на САЩ през 1977 г. Поне един човек е починал при тези експерименти – д-р Франк Олсен. Той е цивилен служител в армията във Форт Детрик, скочил от прозореца на хотелската си стая в Ню Йорк около седмица след експерименталния прием на ЛСД. Наблюденията по програмата не са правени от учени.

На зависимите от хероин давали ЛСД , за да получат “награда”. Най-опасното е, че продължителността на опитите не е била известна. Всички документи са унищожени през януари 1973 г. по инструкция на шефа на ЦРУ Ричард Хелмс. Никой не помни подробности, съобщава пред Сената сенаторът Тед Кенеди. По време на разследването става ясна заповедта на генералния инспектор по програмата от 1963 г.: “Документите по настоящата практика за планиране и доказване на тестовите програми не подлежат на съхранение”.

МКУлтра е шапката на 149 подпроекта, които имат отношение към промяната в човешкото поведение под въздействието на наркотици. Има други 33 проекта, които нямат нищо общо с дрога и токсини. Програмите на спецслужбите са действали

от началото на 50-те години до 1973 г.

Около две години по-рано мъж от щата Мичиган е осъден на 10 години затвор за 2 цигари марихуана. В негова защита Джон Ленън пее на благотворителен концерт през септември 1971 г. в Ан Арбър, щата Мичиган.

ФБР следи Джон Ленън заради антивоенните му позиции.
ФБР следи Джон Ленън заради антивоенните му позиции.
Звездата от “Бийтълс” призовава Джон Синклер да бъде освободен. В негова чест е написана и едноименната песен. Малко след това затворникът е пуснат на свобода по решение на Върховния съд.

Британската икона ликува, обаче не подозира, че по време на изпълненията му стадионът е бил пълен с агенти на ФБР, които записват всичко – включително закачките му с публиката. В следващите 12 месеца Ленън е следен навсякъде. Администрацията на президента Ричард Никсън се притеснява, че той ще поведе демонстранти да атакуват конгреса на републиканците. В един от документите с гриф “Строго секретно” директорът на ФБР Едгар Хувър пише, че

разследването на антивоенните действия на Ленън трябва да се повери на опитни и зрели агенти

Когато получили информацията, че бийтълсът ще участва в митинга, главният прокурор Джон Мичъл издал заповед към имигрантските служби за депортация на британския певец. Процедурата е спряна през ноември, когато Никсън е преизбран за президент. Джон Ленън протестира срещу изгонването си до 1976 г., когато получава постоянно гражданство, но само 4 години по-късно е застрелян пред кооперацията, в която живее в Манхатън.

Основната причина ФБР да следи бийтълса е противопоставянето му

срещу войната

във Виетнам.

Със своята харизма и интервютата след сватбата си с Йоко Оно от младоженското легло той привличал нови и нови последователи за каузата, а това не се харесвало на властите.

Така че, ако знаете за следенето на Джон Ленън, все още не сте любител на конспирациите.

Истина са и разкритията на бившия сътрудник на Американската агенция за национална сигурност Едуард Сноудън, че спецслужбите в САЩ подслушват политически лидери и обикновени хора, прихващат лични данни от интернет.

През 2013 г. Вашингтон започва дело срещу него за шпионаж. В началото на септември т.г. Апелативният съд излезе с решение, че шпионирането, за което направи разкрития Сноудън, е било незаконно и че шефовете на американското разузнаване, които отричаха, не са казвали истината.

“Подслушването на телефони без съдебно разрешение и тайното събиране на информация за комуникациите на милиони американци е било в нарушение на Закона за надзор на външното разузнаване и вероятно е било и противоконституционно”, казва още съдът.

Службите са в полезрението и на друга операция – “Присмехулник”. Тя започва малко след края на Втората световна война.

Целта е ЦРУ тайно да спечели влияние

и да пробие чрез медиите. За операцията става известно покрай “Уотъргейт” – разкритието за подслушване на опоненти на американския президент Ричард Никсън.

Дотук са истинските истории. На следващото ниво са събития или явления, за които има неизяснени въпроси и множество спекулации. Част от тях е внезапната смърт на принцеса Даяна – умишлено ли е причинена катастрофата, ако да, кой може да го е направил и защо. Един от митовете гласи, че това е дело на МОСАД, тъй като бъдещата кралица имала връзка с мюсюлманин.

Смъртта на Лейди Даяна продължава да ражда конспирации.
Смъртта на Лейди Даяна продължава да ражда конспирации.

Има теории, че ги е убил британски военен. Бащата на Доди винаги е твърдял, че инцидентът не е бил случаен. През 2006 г. вследствие на операция “Паджет” британските власти излязоха със заключение, че няма доказателства за убийство, шофьорът Пол е бил пиян и е карал твърде бързо. 2 години по-късно следствието потвърждава, че за трагедията са виновни Пол и папараците, които са преследвали влюбената двойка. Има обаче едно писмо на принцесата на Уелс до нейния доверен иконом Пол Бюрел, в което тя изразява опасения, че ще бъде убита в автомобилна катастрофа. Съмненията продължават.

Абсолютна мистерия за широката публика досега е и убийството на президента на САЩ Джон Кенеди през 1963 г. Тайни продължава да има и за смъртта на Мерилин Монро. Красивата блондинка за много хора е жертва на ЦРУ или на мафията, или на ФБР. В аутопсията й д-р Томас Ногучи пише, че не изключва възможността да е посегнала сама на живота си. Сигурно е, че спецслужбите обаче са следили загадъчната хубавица, която е имала връзка с президента Кенеди и брат му Робърт.

Причините да попадне в полезрението им е желанието й да отиде в СССР и запознанството й с американски комунисти в Мексико. Анонимен източник се обадил в редакцията на “Ню Йорк дейли нюз” през 1956 г. и обявил, че съпругът на Мерилин Артър Милър бил член на американската Комунистическа партия, че пари на нейната фирма “Мерилин Монро Продакшънс” били превеждани по сметки на компартията.

Ако се прехвърлим на българска почва, все още витаят съмнения бил ли е отровен цар Борис III.

Все още никой не е сложил точка на историите дали цар Борис III е отровен от СССР или от Хитлер, или наистина е получил инфаркт.
Все още никой не е сложил точка на историите дали цар Борис III е отровен от СССР или от Хитлер, или наистина е получил инфаркт.

Хитлер ли е одобрил убийството му?

А може би Съветският съюз? Официалната версия е инфаркт, но догадките продължават, въпреки че вече няма живи свидетели.

И ако трагичните обстоятелства около смъртта на известни личности са свързани с живота на Земята, то има нещо също толкова тайнствено и неразгадано като НЛО. Съществуват ли или са плод на въображението ни?

Факт е, че още през 70-те години двете големи спецслужби – КГБ и ЦРУ, развиват свои програми за изучаване на извънземните.

Игор Синицин, помощник на шефа на КГБ, разказва пред британското сп. “Обзървър”, че е видял в кабинета на Юрий Андропов папка с надпис “Феноменът НЛО” през 1977 г. Това се случва след наблюдението на прочутия

огромен обект над Петрозаводск.

В 4 часа сутринта над града, а и над цялото Северно полукълбо от Копенхаген до Владивосток минава тялото, което над Онежкото езеро приема форма на медуза или гъба и изпуска златисти лъчи. Всичко трае 10-12 минути. След това СССР съставя цялостна програма, при която всеки офицер трябвало да докладва при сблъсък с НЛО.

Но на съветските граждани им е обяснено, че това е свързано с изстрелването на спътника “Космос-955”, което става същия ден от космодрума Плесецк на 320 км от Петрозаводск.

Пентагонът пък отделя специално перо от бюджета си, за да изследва данни за контакти с НЛО. Много от документите бяха разсекретени преди 3 години. През август т.г. Министерството на отбраната на САЩ създаде работна група за разследване на случаите на НЛО.

Останки от извънземни кораби “се крият” в секретната военна Зона 51 в Невада, близо до Лас Вегас. Любителите на конспирациите разпространяват и други слухове за нея - че там са фалшифицирани мисиите на НАСА “Аполо” до Луната. Говорят, че учени разработвали програми за

телепортация и пътуване във времето.

Когато Зоната бе разсекретена през 2013 г., стана ясно, че там се пробват нови технологии за изтребители, дронове, разузнавателни самолети, невидими за радарите.

Въпреки научните обяснения теориите на конспирациите продължават.