Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кърджалийката се страхувала от него и планирала да се махне от Палма де Майорка заради тормоза

Влюбеният испанец си купил ловна пушка, с която я застрелял, а след това се самоубил

Бензиностанцията Paguera в Палма де Майорка е на изключително тихо място. При нея рядко зареждат коли, а персоналът е сравнително малък. Местните определят местоположението като "много уединено и спокойно".

Може би това е причината испанецът Мариано Гонзалес да заведе българката Хабибе Исмаил точно там на 15 октомври. Едва минути след като паркира автомобила си, той взема пушка от багажника и стреля по нея. Тя умира на място. Без да губи време, сяда на шофьорското място, нагласява пръста на крака си върху спусъка и насочва цевта към главата си. Според разследващи куршумът го пронизва и излиза през покрива на колата. Откриват оръжието между краката му.

Известно време мъжът и жената лежат безжизнени на седалките. Никой не чува нито скандала помежду им, ако изобщо е имало такъв, нито фаталните изстрели. На телата съвсем случайно попада шофьор на автобус, който спира да зареди. Виждайки зловещата гледка, той веднага казва на персонала. Те звънят на властите, които пристигат много бързо и констатират смъртта на двойката. По време на огледите става ясно, че Хабибе дори не е имала шанс да излезе от колата, за да избяга, тъй като Мариано паркирал до стена, така че тя да не може да отвори вратата си.

Трагедията още същия ден обикаля почти всички испански медии. Близките и на двамата са съкрушени. Развръзката на събитията обаче не била съвсем неочаквана.

Исмаил и Гонзалес всъщност се запознават преди две години в бар, където кърджалийката работела като сервитьорка. Общували дълго време, но само като приятели, въпреки че се харесвали. Преди няколко месеца решили, че ще станат двойка. Тя дори се пренесла при него в жилището на майка му в Еспорлес. От началото нещата вървели добре, но след първия месец това се променило. Мариано бил обзет от дива ревност. Скандалите между тях станали всекидневие. Мъжът избухвал за всичко. Правел проблеми на Хабибе, когато тя закъснявала от работа или искала да излезе с приятелки. Страдал от постоянната мисъл, че нашенката му изневерява. Всяка вечер я разпитвал за това с кого се е виждала през деня. Ако тя споменавала мъжко име, нервите му не издържали и отново започвали силни крясъци.

Всичко това писнало на Хабибе преди повече от две седмици и тя решила окончателно да сложи край след дълги колебания. Не го направила обаче директно. Казала му, че отива на лекар, и повече не се прибрала. Според близки на жената действала така от страх. Неведнъж споделяла пред познатите си, че у Мариано има нещо, което я плаши. Самата тя явно била наясно, че мъжът трудно владеел агресията си. Преместила се в друг апартамент, без изобщо да му сподели адреса. Мислела, че може би той ще се примири с раздялата и няма да я търси повече. Тя дори планирала да се махне от Палма де Майорка само заради тормоза, който мъжът й оказвал.

Напускането на Хабибе подействало на Гонсалес точно обратно на това, което очаквала. Още вечерта, в която тя не се прибрала, мъжът се притеснил, че с нея може да се е случило нещо. Започнал да й звъни, но тя не отговаряла. Малко след това се досетил, че най-вероятно жената окончателно е решила да приключи с него. Ядосал се още повече. В продължение на седмица не можел да спи. Не спирал да мисли за нея. Обикалял улиците на града с идеята, че случайно някъде ще се засекат. Не я откривал и на работното й място. Знаел, че този път жената няма да промени мнението си и да се върне при него, за да продължат да бъдат заедно.

Приблизително седмица преди разстрелите Мариано решил да се сдобие с пушка. Според властите купил оръжието специално за убийството на Хабибе. Да стреля с него, не било никак сложно, тъй като мъжът бил бивш военен и имал опит. Дори хобито му било свързано със стрелбата. Посещавал редовно различни стрелбища в града и околностите.

Засега остава пълна загадка защо във фаталния ден нашенката е решила да се качи в колата на Гонсалес и какво точно са обсъждали помежду си. Най-вероятната тема е била отново да станат двойка. Може би жената за пореден път е заявила, че това няма да се случи и тя повече няма намерение да търпи ревността му. Тогава той взел пушката и я застрелял, а след това се самоубил.

Оказва се, че мненията за характера на Мариано са двояки. Според сестрата на убиеца той не бил насилник и никога не проявявал агресия към хората, дори напротив - гледал да се държи добре с всички.

Преди години работел като военен, но към днешна дата бил пилот в здравната служба, където превозвал пациенти до болница в Барселона. Не пиел никакъв алкохол и не пушел. Тренирал, тъй като държал на формата и здравето си. Това, което го разклатило, бил краят на връзката му с Хабибе, в която бил много влюбен. Точно тогава той се побъркал. Това забелязали и най-близките му хора. Не успял да пребори дивата ревност и желанието да се съберат. Решил, че само ако я убие, ще се успокои.

В момента роднини и приятели на Хабибе събират пари, с които да върнат тялото й в България. Сумата, която им е нужна, е в размер на 15 000 паунда. Засега в дарителската кампания са се включили стотици хора.