Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как първо оглупяхме, а после поумняхме само за едно лято

Ужасна вест – заразените за денонощия надхвърлиха 1000! Ужасна, но народът не се паникьосва. И най-хладнокръвни сме ние от рисковата група - пенсиите.

Вчера в парка ме спря един алцхаймер от времената, когато рокендролът беше млад. “Носи се слух, - рече мило той - че ти си се споминал. Или брат ти? Забравих кой от двамата…”

“И аз не си спомням - казах. - Запиши си телефона на брат ми. Ако вдигне, може и да си ти!”

Наборът се сепна, записа си номера и хукна да не закъснее за протеста. Раздавали пици и коли, а най-търпеливите си тръгвали с палатката.

Колко хубаво е да се разхождаш из парка безметежно,

да се радваш на есента и никой

да не те арестува

Само едно лято и дойдохме на себе си… А каква суматоха беше през пролетта! Я си седнал на пейка в градинката, я са ти връчили честитка за 4 хиляди лева. Не че ще я платиш, но ще ти тежи на съвестта, ще те буди нощем.

През пролетта инфектираните се брояха на пръстите на единия крак, а човек не можеше да си подаде носа навън. По едно време Световната здравна организация съобщи, че кучетата не прихващали COVID-19.

Тогава Щабът разреши да ги разхождаме.

Моето куче се казва Гришо. Най-сетне настъпи времето и той нещо да допринесе. Два часа на ден го разхождам, четири го давам под наем. Но не съм циция, на сиромасите го давам за 30 минути срещу руло емека, тъй като четох в нета, че в Ню Йорк щандовете с тоалетна хартия били опразнени.

Затова пък се вдигнал тиражът на “Ню Йорк таймс”.

Съседът ми няма куче, а има две котки. Гледам го онзи ден, излязъл да пуши на балкона, строил котките и нещо им говори разпалено. Рекох си – този май е изперкал от карантината. С

игурно си е въобразил, че котката разбира какво й говори. Разказах го на Гришо и двамата много се смяхме.

Един много

известен професор по математика

май също бе го прекалил с карантината през пролетта - в един момент съобщи по телевизията, че смъртността при заразените от коронавируса била над 90 процента. Помните ли този вълнуващ миг от пролетта?

Сметнал го бил с перфектна математическа формула.

Явно властта искаше да накара народа да напълни гащите, за да не щъка много насам-натам и да разнася заразата.

Но народът така се стресна, че хукна да прави завещания. Чакалните на нотариусите се претъпкаха и всички завещатели обмениха телесни аерозоли. И така тръгна същинската епидемия.

Вместо да изпише вежди, страхуването извади очи.

Щом тръгна епидемията, властта вдигна карантините, отвори парковете и спря да дава пресконференции. Има логика! Макар че не се сещам каква.

Напъвам се и аз с математиката. Сега сме октомври, заразените до този момент са около 30 000, а предалите богу дух с коронавирус за 8 месеца са едва 1000 – около 3 на сто. Къде е 3, къде е 90 на сто? Ако професорът приложи своята формула и при броенето на изборите, ГЕРБ ще победи с 300 на сто от вота и ще направи не едно, а 6 правителства.

Затова се чудя на Радев, “Отровното трио” и Мая Манолова

накъде така

са се разбързали

да правят избори?

И най-вече, защо така държат на машинното гласуване? Кой ще пипа софтуера на тези машини? Пак математиците при властта. Който не е математик, ще брои на пръсти озадачен.

През пролетта и лятото на 2020 г. видяхме, че те са способни на чудеса.

Видяхме звездопад от математически модели - то не беше “чук и танц”, втора вълна, трето плато и синусоидни и коаксиални осцилации алфа – модулярно, пустият вирус се разигра като Майкъл Джаксън на стероиди.

В един момент

тези математически модели така ошашавиха властите,

че за малко да забранят и ходенето до тоалетната. Но всяко зло за добро. Дай боже стоенето вкъщи вечер да се е отразило добре на демографията. Като минат 15-16 години, на сътворените през пролетта и лятото на 2020 г. ще им викат “карантинейджъри”.

Ние, алцхаймерите, едва ли ще доживеем да видим как карантинейджърите ще протестират на жълтите павета.

Нищо чудно поне те да успеят да свалят ГЕРБ. Една наборка ми каза, че попът й споделил важна тайна – горе св. Петър ще ни пуска само с

бележка за PCR-тест. Която душа се възнесе без бележка - 2 седмици карантина в палатков лагер на облака пред портите небесни. Но ако сега на земята се разхождаш без маска, хич не си прави илюзии – казанът ти вече ври.

Явно

дяволът

пожъна

много душ

покрай тези маски. В началото всички вирусолози се заклеха в името на Отца и Сина, че от тях няма никаква полза, и с това нарушиха деветата божа заповед. Но после изведнъж решиха, че маските все пак спасяват.

Спасяват, но не всички. От 10 лева спасяват, от 5 – не. Но от 5 ги има, а от 10 - не. Затова пък със същите пари купуваш две. Купуваш две, но полза никаква. Хигиената също много помага. За пръв път през целия ми живот ръцете ми поеха повече алкохол от устата.

Важното е, че преходът се развива диалектически спираловидно.

В миналото властта учеше народа на марксизъм-ленинизъм, сега го учи да си мие ръцете със сапун.