Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

2 години затвор за рецидивист със 17 присъди за кражби Метален бокс СНИМКА: АРХИВ

Районен съд – Монтана наказа с 2 години “Лишаване от свобода“ В. К. И. за извършена от него поредна кражба в условията на опасен рецидив.

На 29 юни 2020 г. подсъдимият В.К. И. влязъл в дома на Я. Г. Ц. в село Владимирово и задигнал от стая в къщата метален бокс и 90 лева. Няколко дни по-късно крадецът е бил разкрит и задържан от служители на МВР и срещу него било образувано досъдебно производство.

23 годишният В. К. И. е със 17 предишни осъждания за престъпления против собствеността. Кражбата от дома на Я. Г. Ц. той извършил две седмици след като бил освободен от затвора в град Враца.

След като се запозна с всички доказателства и свидетелски показания по делото съдът призна В. К. И. за виновен в кражба, извършена при условията на опасен рецидив, тъй като само от 2015 до 2020 г. подсъдимият е осъждан пет пъти за извършване на тежки умишлени престъпления с влезли в сила присъди и от изтърпяването на наказанията му не са изтекли 5 години.

Районен съд произнесе срещу В. К. И. присъда от 2 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред ОС -Монтана в 15 дневен срок.