Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Терзийски СНИМКА: фейсбук
Калин Терзийски СНИМКА: фейсбук

ДОБРЕ ДЕ! ДОБРЕ...

Добре де, предавам се. И аз имам граница на способността да търпя. В тия години приех толкова обиди, че ако и да бях от стомана - щях да се разпадна. Оказваше се, че българинът може да се изтъпани - и когато ти заговориш за свобода, за правда, за важни неща - за общото добро, когато си воден от най-чиста съвест - той да те полее с най-воняща смрад, с грозната си мръсна воня.

Предавам се. Оказва се, че всеки трети може да изрази презрението си към мене, да ме обижда, да ме хули и най-малкото - да казва, че нищо не разбирам и нямам право да говоря! Добре... И да каже освен това, че съм пропаднал и жалък човек...

Добре. Искам само да напомня, че съм лекар. Преди да завърша медицина съм завършил биотехнологии (с отличие) в Националната природо-математическа гимназия. Завършил съм медицината с отличен успех - 5,76, след това съм специализирал психиатрия, като средният успех от всички колоквиуми от специализацията ми беше 5,80...

Освен това първият носител на Европейската награда за литература за България съм - за 2011 - беше ми връчена в Брюксел от принцеса Лаурентин Холандска и, апропо, това е най-голямата награда за литература на Европейския съюз; освен това - носител съм на наградата Златно перо за принос към българската култура.

Мои книги са преведени и издадени на 12 езика. Освен това: В нито един ден не съм преставал да мисля и да се боря за правото на всеки човек да живее свободно и достойно. Но ми омръзна да бъда обиждан и руган, защото изразявам честната си позиция. И сега искам да видя - по-хубаво ли ще е да бъде поставен - с хули и обиди - човек като мене на мястото му? По-хубаво ли е да има един "послушен писател"? По-добре ли е човек като мене - както го съветват озлобените - да си затвори устата и да замълчи?

От фейсбук