Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на парламента Цвета Караянчева КАДЪР: Би Ти Ви
Председателят на парламента Цвета Караянчева КАДЪР: Би Ти Ви

"Днес бяхме свидетели на представление, което заора дъното". Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, предаде Би Ти Ви.

Припомняме, че днес депутатите отхвърлиха искането на БСП и ДПС за оставка на Караянчева от поста председател на Народното събрание. Дебатите бяха съпроводени и със спречкване между депутати от ГЕРБ и БСП заради открадната папка на народния представител от управляващата партия Спас Гърневски.

Тя определи като ненужно упражнение на опозицията исканията за оставката й. "Вяло бяха подбрани мотивите и то атакуваха не мен, а правителството, дошло на власт с честни избори", каза още тя. 

Цвета Караянчева заяви, че отговорност за доверието в парламента е на всичките 240 народни представители. "Като председател на НС винаги съм защитавала позициите на българския парламент и българските граждани и никога не съм си позволявала на уронвам престижа ни в Европа", обясни тя. 

Според нея когато се говори пред партийна аудитория, човек винаги говори по начин, по който да я възпламени. "Аз съм член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, както и председател на партийната структура в Кърджали. Всички искаме да спечелим все повече избиратели и това е начин", заяви още Караянчева.

Тя допълни, че много пъти е протягала ръката към протестиращите за разговори по различни теми. "Същото направих и в Благоевград - посрещнаха ме с яйца", припомни тя.