Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицейски служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград са извършили проверка на къща в гр. Симитли.

В момент на изрязване на съцветия от клоните на канабисови растения са задържани 45-годишен мъж и две жени на 40 и 68 години от гр. Симитли и 31-годишен от с. Самуилово, общ. Петрич.

В дворно място, прилежащо към къщата са открити засадени три растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 5,3 килограма, а при претърсване на жилището са намерени и иззети: полиетиленов чувал с 1,2 килограма канабис, пликче с 2 грама сух канабис, полиетиленов плик с около 200 грама сухи съцветия, също реагиращи положително на канабис, положени да се сушат клони със съцветия канабис с общо тегло около 6,1 килограма и електронна везна с остатъци от канабис по нея.

В хода на работата е претърсено и жилище в Благоевград, обитавано от 31-годишния от с. Самуилово, като са намерени и иззети около 3,9 грама канабис и електронна везна.

Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.