Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъжът на Антония напуска България 4 дни след изчезването й

Властите предполагат, че останките в куфар край Радомирско са на 30-годишната жена

Ще се разплете ли мистерията около съдбата на безследно изчезналата на 7 януари Антония Венциславова от радомирското с. Копаница?

Това се питат всички близки на 30-годишната жена днес. Почти десет месеца по-късно зловеща находка, открита от разследващи близо до родното й място, е на път да разкрие какво точно се е случило с Антония в началото на годината. Така случаят й няма да бъде поредният в графата "студени досиета", но най-вероятно тя ще се окаже жертва на брутално убийство, при което тялото й е било разчленено.

В началото на октомври роднините на Тони, както я наричат нейните познати, получават обаждане от властите. Те им съобщават, че са се натъкнали на човешки останки в куфар, открит в храсти близо до реката между Радомир и с. Николаево. Не можели да кажат със сигурност дали са на изчезналата, тъй като това щяло да стане ясно след извършване на ДНК експертиза. Всичко обаче сочело натам.

Историята става още по-зловеща, тъй като куфарът е намерен, след като диви животни успяват да изровят част от него. За съжаление, близките на Венциславова не изключват тя наистина да е жертвата. Майка й Нели споделя, че в случилото се с дъщеря й най-вероятно пръст има последният човек, с когото тя е била точно преди да изчезне. Името му е Любомир и той бил неин приятел от четири години. Семейството на Тони свидетелствало и пред полицаите, че съмненията им падат върху мъжа, тъй като той напуснал страната четири дни след нейното изчезване. Отпътуването му било изненада за всички, тъй като преди това никога не е споделял, че иска да замине за друга държава.

Смущаващо било и че оттогава Любомир отказвал да комуникира с роднините на половинката си. Те неведнъж правили опит да говорят с него, но без успех. Множество пъти звънели на телефона му, писали дори и съобщения. Отговор обаче така и не получавали. Търсели го с надежда той да им разкаже какво са си казали последно с Антония и как са се разделили.

Според близки на жената връзката между нея и мъжа била изключително бурна. Между двамата често избухвали скандали, в повечето пъти те били абсолютно безпричинни. Така било още от самото начало.

Десетки пъти Венциславова казвала, че ще сложи край на отношенията си с него, но така и не го правела. Бързо прощавала всичко на мъжа, защото била много влюбена в него. Обяснявала, че въпреки шумните спорове след това се извинявали един на друг. Самият той също слагал край на връзката, но по-късно се събирали отново. Тук идва и логичният въпрос дали Антония не е била жертва на домашно насилие.

Нейни познати казват, че два-три пъти се е случвало Любомир да й посяга, но не до такава степен, че да може някой от тях да си помисли, че е способен да застраши живота й. В тези редки случаи на жената отново й минавало през ума да го напусне и дори да иска ограничителна заповед.

Имало нещо обаче, което я спирало. Тя така и не се решавала на тази стъпка, тъй като отново се сдобрявали.

За разлика от близките на Тони тези на Любомир до днес отказват да коментират случилото се. Те не отричат, че той вече е извън страната, но също не могат да посочат причината, поради която е решил да я напусне.

Преди няколко дни в част от медиите се появи непотвърдената информация, че Венциславова е удушена от приятеля си, с когото живеела на семейни начала, а той сам признал за престъплението пред баща си. Двамата решили да скрият трупа, като го натъпкали в куфар и го заровили под земята. Вярвали, че така ще спасят Любомир от затвора и никой няма да се усъмни в него. По време на разпит в полицията обаче възрастният мъж признал къде е закопана Тони, а разследващи я изровили.

Отново информация, която никой със сигурност не може да каже дали е достоверна, е и тази, че отскоро половинката на Тони вземал наркотици, които го правели по-избухлив. Възможно е и те да са станали причина за последния скандал помежду им.

И до днес семейството на жената все още се надява намерените останки да не са нейните. За тях Тони не заслужава подобна съдба. Близките й вярват, че въпреки системните скандали между двойката Любомир все пак не би се осмелил да стигне до крайности. До момента няма яснота дали властите са успели да разговарят с него и ако това се е случило - какво точно им е казал той.