Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първа снимка от мястото на катастрофата.
Първа снимка от мястото на катастрофата.

Пътниците в буса тръгнали на пазар в Одрин

Трима са загиналите в тежката катастрофа по пътя Елхово-Лесово рано тази сутрин, а 16 са ранени, като двама са в интензивното отделение на ямболската болница, съобщи за "24 часа" окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев, който все още е на местопроизшествието.

Задържан е шофьорът на украинския тир, който е украински гражданин. Проба с дрегер е отчела наличие на алкохол в кръвта му, но в незначителни количества. Кръвната проба за алкохол на шофьора на буса, който е сред загиналите, е отрицателна, каза прокурор Дойчев.

Все още се уточнява самоличността на другите две жертви, те са мъже на средна възраст, научи екипът ни.

Пътниците в размазания бус край Лесово тръгнали на пазар в Одрин. Уточнява се и точната причина за сблъсъка, като се знае със сигурност, че тирът е бил спрял, когато в него се е ударил бусът със сливенска регистрация. Според първоначалната версия камионът е изчаквал километрична опашка за преминаване през ГКПП Лесово. Буквално преди минути обаче е станало ясно, че към момента на катастрофата опашката се е била изтеглила. Не е я ясно защо тирът е спрял в лентата за движение и то без обозначителни знаци.