Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-шефът на парламентарната група на БСП Крум Зарков
Зам.-шефът на парламентарната група на БСП Крум Зарков

Тази резолюция означава, че в Европейския парламент най-сетне решиха, че не могат повече да си затварят очите пред ширещата се корупция и съпътстващата я злоупотреба с еврофондове в България.

Свърши ерата “Юнкер”, където потупваха по рамото и обещаваха механизмът да отпадне, въпреки че проблемите очевидно остават. Сега в прав текст е казано, че механизмът остава.

Тази резолюция показва, че към това правителство доверието е изчерпано. Оттук-нататък всяко следващо българско правителство, в какъвто и състав да е то, ще бъде принудено -

ако иска да

получи доверие

и признание в

Европа,

да се ангажира с истински реформи в сферата на правосъдието. И това е добре, защото страната ни има нужда от промяна, а в битката си срещу статуквото гражданите имат нужда от Европа.

Страшно показателно е, и съм сигурен, че и в ЕНП ще направят анализ на това, как реагира голяма част от българското общество на тяхната необяснима и сляпа защита за правителството - остро и с абсолютно неразбиране как ЕНП отказва да констатира очевидното и да застане на страната на гражданите, които се борят срещу корупцията.

Всички въпроси извън този за върховенството на закона, които се появяват в текста, не бива да изместват фокуса на резолюцията, а именно - корупцията в управлението на България.