Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Генералите на БСП Ц Бриго Аспарухов, Младен Червеняков, Любен Гоцев
Генералите на БСП Ц Бриго Аспарухов, Младен Червеняков, Любен Гоцев

Има хора, които правят политика и бизнес, както им харесва

- Г-н Гоцев, как е времето в Неапол? Някои медии писаха, че с Ахмед Доган сте измислили назначението на Делян Пеевски в ДАНС, за да спасите Бойко Борисов?

- Много хубави са неаполитанките. Но Отряд 28 ни разреши само две места - за мен и за Доган. Не можахме да си вземем красиви жени от България и се наложи да ги търсим из Неапол.

- Има ли логика Доган да спасява Борисов, особено след думите, които си размениха покрай покушението?

- Питайте тези, които пускат тези глупости на търкалета. Очевидно е, че целят дезинформация и отвличане на вниманието от централните проблеми на България, а тях ги знае целият народ.

- Кои са те?

- Тези, за които си говорим ежедневно, премиерът Пламен Орешарски ги изброи в няколко точки. Това са основните проблеми на мнозинството от българския народ. За решаването им няма ляво, няма дясно. Затова смятам, че сега това правителство трябва да бъде оставено да работи. Надявам се всички български граждани да се държим отговорно в тази сложна ситуация.

- Хората казват, че протестират срещу задкулисието. Защо вие и бивши служители на спецслужбите винаги сте обичайните заподозрени за задкулисни играчи?

- Така е само в главите на някои журналисти и любители на световната конспирация. Да, моята биография наистина е малко сложна и някои хора смятат, че дърпам конците.

- А имате ли нещо общо със задкулисието?

- Никога не съм бил от задкулисието. Винаги съм бил на първа линия. И като шеф на щаба на БСП, и като външен министър, и като заместник-началник на Първо главно управление на ДС, и като първи зам.-министър на МВР. Винаги съм бил на легитимни публични постове и никога не съм се крил.

- Всъщност кой дърпа конците в България и има ли задкулисие?

- Може би и допускам, че има, но това не са хората, които се споменават в медиите.

- А кои са?

- Това са хората, които имат нужда да стоят в сянка, да правят политиката и бизнеса, както на тях им харесва. Няма смисъл да се споменават имена.

- За хората от задкулисието не е ли по-удобно да живеят в богата държава, пазарът да е голям, а не както сега да няма един лев в икономиката?

-Тези хора не са набедените за задкулисни играчи и затова те живеят в България. Но може би има такива, които не живеят у нас.

- Тогава откъде тръгват легендите, че бивши служители на ДС дърпат конците у нас?

- Те започнаха още от времето на СДС, а след това се подеха от някои конспиратори вляво.

- Имате ли обяснение защо?

- Защото е лесно. Много елементарно става всичко, когато има някой виновник.

- Обвиняват ви в задкулисие и излиза, че контролирате олигархията, монополите, политическия елит. По силите ви ли е всичко това?

- Разбира се, че не, това е абсурд. Но сме удобни да бъдем атакувани, защото сме от старата генерация. А и почти всички сме свързани със спецслужбите. За тези двайсетина години се появиха толкова много нови лица, които се издигнаха във всички области, а голяма част от тях дори не съм ги чувал.