Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Окръжен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимия П. И. П., за наказание от две години „Лишаване от свобода“ ефективно за разпространение на високорискови наркотични вещества.

Според обвинението 29 годишният П. И. П. бил задържан от служители на МВР на 22 август 2017 г. в хотел в Монтана след като в условията на опасен рецидив държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества с цел разпространение – 13, 386 гр амфетамини на стойност 401,58 лева и 8,173 гр марихуана на стойност 54,63 лева. Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 2 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“. Подсъдимият ще плати и 452 лева разноски за експертизи по сметките на ОД на МВР – Монтана и Враца.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Осъденият П. И. П. е осъждан досега с общо 6 влезли в сила присъди за престъпления от общ характер като три от тях са за незаконно разпространение на наркотици. В края на месец септември т. г., преди приключването на настоящото дело, Окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на П. И. П. като обвиняем по досъдебно производство за разпространение на наркотици на публични места в Монтана в големи размери и при опасен рецидив.