Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

33-годишен бургазлия е задържан при спецполицейска операция в Българово по образувано досъдебно производство за сериозна кражба на ток, съобщават от Областната дирекция на МВР Бургас.

Криминалисти и специалисти от EVN Бургас извършили проверка в наето от бургазлията двуетажно помещение на ул. "9-ти септември", след като в продължение на няколко месеца сметките за ток били значително по-големи от обичайното.

В помещението са намерени 75 майнери за различни криптовалути -  45 "копача" за биткойни и 30 за друг вид круптовалута, множество видео карти, вентилатори и платки, всички захранвани с електроенергия. Служители от електроразпределителното дружество установили  неправомерно присъединяване към ел.мрежата, в следствие на което дружеството е ощетявано с около 70 000 лв. месечно.

33-годишният мъж  отказал съдействие на полицаите и дори  опитал да осуети  проверката в помещението. Задържан е за срок от 24 часа, майнерите са иззети, а по случая е  образуваното досъдебно производство. Разследването продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.

В помещението са намерени 75 "копача" за различни крипто валути. Снимки:МВР
В помещението са намерени 75 "копача" за различни крипто валути. Снимки:МВР
Разследването в Българово тръгнало по сигнал за кражба на ток.
Разследването в Българово тръгнало по сигнал за кражба на ток.