Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фаворитът на царското семейство пирува с отровени вино и сладкиши - нищо. Надупчен е с куршуми, удрян с гира, хвърлен (жив?) в ледените води на Нева

1918 г. Екатеринбург. Къщата на Ипатиев. В нощта на 16 срещу 17 юли настанените там съпрузи и децата им Олга (22), Татяна (21), Мария (19), Анастасия (17) и Алексей (13) са събудени, за да бъдат преместени на безопасно място. Навън приближават белите армии. Изстрели отекват в тъмнината. Семейството е отведено в мазето. Заедно с част от свитата им.

Царица Александра Фьодоровна моли за столове. Цар Николай II, самоотрекъл се от трона в изгнание, държи в ръцете си престолонаследника Алексей. Зад тях се нареждат четирите им дъщери и д-р Боткин, придворният лакей Труп, камериерката Анна Демидова и готвачът Харитонов.

Неочаквано е прочетена смъртна присъда. Нахълтват екзекуторите. Всеки от тях има точна мишена, но всички искат да отстрелят монарха. Той първи пада мъртъв, а след него царицата и докторът. Но куршумите рикошират и отскачат от княгините, носещи специални корсети със скъпоценни камъни. Животът на дъщерите е отнет с щикове. Престолонаследникът започва да стене, но е убит от упор в ухото.

Ужасяващ кошмар. Романови са мъртви.

Не са минали две години от бруталното убийство на техния доверен фаворит Григорий Распутин в нощта на 30 декември 1916 г. (17 декември – стар стил). Лудия монах именно предрича станалото с царското семейство. Както и своя собствен край, който ще предопредели бъдещето на Русия.

„Ако аз бъда убит от прости разбойници, братя мои – руски селяни, тогава вие, цар на Русия, не се страхувайте. Стойте на трона и владейте. И не се страхувайте за децата си, защото те ще царуват още сто години и повече. Ако благородниците ме убият, тогава кръвта ми ще остане на ръцете им и двадесет и пет години няма да могат да я отмият. Те ще трябва да напуснат Русия. Тогава братя ще убиват братя.

Царю на руската земя, ако чуете камбанен звън, който ще ви съобщи, че Григорий е убит, знайте, че един от вашите е подготвил моята смърт и никой от вас, никое от вашите деца няма да живее повече от две години. Царю руски, ще бъдете убит от руския народ, а самият народ ще бъде проклет и ще стане оръдие на дявола.

...

Всеки път, когато прегръщам краля и майката, и момичетата, и принца, потрепервам от ужас, сякаш прегръщам мъртвите... И тогава се моля за тези хора. Моля се за цялото семейство Романови, защото върху тях пада сянката на дълго затъмнение.“

Жестокият разстрел на царската фамилия обуславя екзекуцията на монархията и раждането на СССР – „новата империя“, за която предупреждава монахът, който е предсказал и социалистическата революция, и падането на комунизма в Русия.

Майката на най-скандалната и загадъчна фигура в руската история е казвала, че още много рано Григорий имал способността да вижда делата на другите.

Как Распутин е като недосегаем за смъртта до бруталния си край - четете в "Космос"