Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пред разследващи Кристиан казал, че не вземал наркотици, а хранителни добавки, в които имало такива вещества

Адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков: В момента на сблъсъка е бил вменяем, ще лежи от 10 до 20 г. в затвор

Действието на наркотиците върху мозъка и тялото, начинът, по който се вземат, и лекарствата, които могат да свалят ефекта им.

Всичко това обсъждал със свои приятели убиецът на Милен Цветков - Кристиaн Николов. Адвокатът на семейството на журналиста Менко Менков обясни, че в хода на разследването станало ясно съдържанието на чатове в социалните мрежи, в които шофьорът, премазал телевизионния водещ, и негови познати много често коментирали помежду си ефекта от най-различни дроги. Партито, на което Николов взема коктейла от кокаин, амфетамин, марихуана и бромазепам, а само часове по-късно помита колата на Цветков на червен светофар, далеч не било първото такова.

Той и връстниците му често посягали към стимулиращи медикаменти, за да си създадат настроение.

Юристът изтъква, че особено интересни били резултатите от психолого-психиатричната експертиза. Според нея Кристиaн бил вменяем, въпреки че бил под влиянието на три вида наркотични вещества.

"Тоест той със сигурност може да отговаря за постъпките си към онзи момент - обяснява Менков. - Допускал е какво може да се случи под влиянието на тези опиати."

Николов от своя страна отричал да е бил дрогиран по време на катастрофата. Твърдял, че е вземал хранителни добавки, в които са се съдържали подобни наркотични вещества.

Предвид всичко събрано до момента младежът може да получи от 10 до 20 години затвор, както и лишаване от право за управление на кола завинаги.

Едва наскоро се разбра и че спътникът на Николов има престъпления в миналото си. През 2016 г. когато е бил непълнолетен Георги Иванов получава 5 месеца условно за грабеж на вещи и пари на стойност над 300 лв. от бензиностанция. Само месец след това не спира на полицейска стоп палка.

Разминава се с

глоба от 2000 лева

За Кристиан стана ясно и че като ученик не бил много примерен. В десети клас Николов бил преместен от 73-то училище в 91-ва немска езикова гимназия. Причината лошата дисциплина, която демонстрирал постоянно. Сред провиненията му се нареждали рисуване на обидни графити. Бил изгонен обаче след кражба от супермаркет, според БТВ. Тези факти ще се изясняват тепърва.

Но всичко е просто невинна детска игра до 19 април 2020 г., когато неговият живот и този на близките му се преобръща напълно. С джип "Ауди" на майка си малко след 18 часа на кръстовището на ул. "Хенрих Ибсен" и бул. "Черни връх" в столицата Кристиан

връхлита с 99 км/ч върху

колата на Милен Цветков

Светофарът е червен, но това не пречи по никакъв начин на Николов да натисне газта и да застраши живота на още шестима души, които точно в този момент пресичат на пешеходната пътека.

Късметлиите се разминават само за няколко секунди със смъртта, но тв водещият не успява. Свидетели на катастрофата бързо го изкарват от автомобила и му помагат да стигне до тротоара, за да седне. Малко по-късно, още преди линейката да е дошла на място, той умира. Медици констатират, че нараняванията на журналиста са били несъвместими с живота дори още в първите мигове да е постъпил в болница. Той получил четири травми, сред които разкъсване на аортата, предизвикала вътрешен кръвоизлив, контузени бели дробове и счупени ребра от 3-то до 11-о.

Пред "168 часа" един от очевидците разказа, че младежът дори не отишъл до Милен, за да пита дали има нужда от помощ.

"Кристиан и за секунда не отиде да види пострадалия Милен - спомни си тогава Тодор Петров, който бил на

мястото

на инцидента

и видял всичко от началото до края. - Докато охранители от мола вадеха езика и опитваха да спасят Цветков, момчето съвсем спокойно и съсредоточено търсеше нещо в джипа си. Не беше разплакан, нито изглеждаше разстроен. Търсеше отпред, после на задната седалка и дори под джипа. Изглеждаше невъзмутим, все едно нищо не се е случило. Вървеше съвсем нормално, нито като да е пил, нито нещо друго. Не мога да кажа, че в някакъв момент дори съм си помислил, че той е под въздействие на алкохол или дрога. Не съм видял в някакъв момент да е отишъл до другата кола, за да види какво се случва с ранения човек в нея."

Всички очевидци забелязали и че Николов не е сам в колата, а има още двама спътници. По-късно се оказа, че единият от тях е синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги. На разпита той разказал, че в момента на удара ровил в телефона си и забелязал светофара чак в последния момент.

В колата била и тяхната приятелка Симона Цветкова. Момичето шокира всички със снимките, които е публикувало в социалните си мрежи.

Лицето й е пробито

с пиърсинги

на няколко места, има и множество татуировки. Дори в профила си в интернет тя не крие, че е любител на марихуаната. Потребители се запитаха дали приятелката на Кристиан не членува и в секта заради сатанинските знаци, които показвала. Веднага след като стана ясно нейното име, стотици разгневени хора побързаха да напишат в коментарите под постовете й, че тя е не по-малко виновна за случилото се с Милен, след като е решила да замълчи пред полицията. Ден по-късно Симона изтри целия си профил.

Същото направи и майката на Кристиан - Десислава Пешева, която беше залята от стотици съобщения. Жената се оказа изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и един от доверените хора на алкохолния бос Миню Стайков. Тя беше категорична, че не е давала ключовете от колата на сина си и не е знаела, че той взема наркотици.