Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров Снимка: Ройтерс
Григор Димитров Снимка: Ройтерс

Григор Димитров призна, че му липсва живият контакт с журналистите.

Заради строгите мерки, предизвикани от пандемията от коронавирус, по време на пресконференциите на “Ролан Гарос” между тенисистите и представителите на медиите има специална прозрачна преграда. А срещите с репортери, които не са в Париж, се осъществяват чрез видеовръзка.

“Много странна ситуация. Момчета, липсвате ми”, сподели Димитров пред “Ню Йорк таймс”. Бившият №3 в света допълни, че пълната с журналисти зала и въпросите на живо го зареждат с положителни емоции. Миналата седмици италианският ветеран Убалдо Сканагата го попита как е бившата му приятелка Мария Шарапова и призна, че го е ревнувал, когато Григор и рускинята бяха заедно. Тогава Димитров му отговори, че още може да бъде ревнив.

“Когато пресконференцията е на живо, мога да покажа как се чувствам. А това е важно не само за присъстващите в залата, но и за феновете. Едно от нещата, от които нашият спорт се нуждае, е точно по-близкият контакт с публиката”, казва Димитров.

В първия си осминафинал на “Ролан Гарос” българската звезда загуби 3:6, 6:7 (9:11) от Стефанос Циципас.

“Григор е непредвидим и играе страхотен тенис. По тази причина не знаех какво точно да очаквам от мача. Нашият стил е сходен и бях решил, че трябва да бъда агресивен и да си създавам възможности със сервиса. Точно това се получи, но и двамата показахме много качествен тенис”, коментира гръцкият шампион от финалите на АТП.

Димитров и други звезди участваха в забавен клип на Tennis TV и трябваше да отговорят на въпроса кои удари биха откраднали от друг играч. Григор сподели, че би искал да има сервиса на Ник Кириос, защото австралийският скандалджия умее да го насочве в желаната посока без значение как си е подхвърлил топката.

Предпочитания към този сервис изразиха също Андрей Рубльов и Алекс де Минор, които мечтаят да печелят лесни точки.