Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Боян, синът на Милен Цветков - звезда в нета

Кръвта вода не става, категорични са почитатели на чаровния второкласник. Предричат му светло бъдеще

Обича природата и цени парите. Няма нужда от лукс, а от скъпите си хора

Водещият имал собствен подход към децата си, които
обожавал - никога не показвал слабост пред тях

Едва на 8 години момчето загуби баща си, който е останал без майка само на 6 години

“Олеее, това синът на Милен Цветков ли е? Как говори... точно като него. Даниеле, бъди до това дете, помагай му, поддържай го. Бъди му опора, както Милен беше за теб.”

Това гласи топкоментар в най-новата YouTube рубрика на Даниел Петканов, в която звезда е 8-годишният наследник на Милен Цветков - Боян.

Момчето е същинско копие на баща си и успява да направи отлично впечатление на всички. Кръвта вода не става, категорични са почитателите на второкласника, които му предричат светло бъдеще.

В новата поредица “Питай ме” в канала на Петканов и половинката му Александра дебютът на Боян е с епизод на политическа тема: Какво точно работят депутатите? Как трябва да се избират народните представители? И какво е мнението му за протестите.

Даниел задава своите въпроси, а малкият му събеседник отговаря и обратното. И за да е съвсем ударен и знаков стартът, Боян си извади собственоръчно зъб. И с усмивка без капка притеснения изказа мнението си по всички въпроси пред камерата.

“Чудесна идея, поздравления! Милен Цветков би се гордял и с двама ви!” - валят хвалби към замесените.

Всички са очаровани от това, че Петканов дава поле за изява на малкия Боян. Всеизвестен факт е, че своята популярност и опита си в тв средите той дължи на шанса, който някога му дава именно Цветков.

Даниел нашумява като Лудия репортер с рубрика в предаването “Часът на Милен Цветков”. Тв водещият се превръща в негов ментор и му дава най-безценните съвети по отношение не само на работата, но и на живота.

Малко след като журналистът изгуби живота си в ужасяващата катастрофа, Петканов призна, че двамата са били скарани тогава. Егото им е било засегнато от техни постъпки, заради което не са били в контакт последната година и 3 месеца от живота на Цветков.

Даниел призна в свое много лично видео, че съжалява горчиво, че е закъснял да поиска прошка и не се е помирил със своя учител и приятел.

“Едни от бичовете на нашето съвремие са фалшът, лицемерието и мързелът. Моят най-добър приятел беше антипод на тези три думи.

Благодарение на него дължа живота, който водя сега! - сподели Даниел. - Благодаря на Бог, че ме допусна в живота на този голям Човек, който ми даде толкова много, а не искаше нищо в замяна!

Обичам те, братле! Прости ми за всичко! Благодаря за всичко!”

Петканов също подчерта, че героите си отиват така, както и живеят - с “бум”, а не незабелязано. И че Цветков е оставил дълбока следа след себе си.

Така, неуспял да се помири навреме със своя ментор, Даниел, изглежда, решава, че може да бъде такъв на свой ред за сина му Боян и да му даде шанс да тръгне по стъпките на татко си.

Дадености не липсват у 8-годишното момче, което стои уверено пред камерата и изказва мнението си категорично.

Второкласникът загуби баща си много рано и трябва да продължи по своя път без тази солидна мъжка фигура в живота си.

Самият Цветков остава без майка едва на 6 години. Няколко дни баща му крие от него и го лъже, че тя е в командировка, но накрая му признава истината.

Като родител Милен обожаваше двете си деца - дъщеря си от първия брак Калина и Боян, който се ражда от любовта с втората му жена Ивета.

Тв иконата обичаше да прекарва време с тях и да бъдат заедно сред природата - на море или на планина.

Освен всичко Цветков имал едно важно правило по отношение на възпитанието на децата си - никога не показвал слабост пред тях. Дори да умирал от страх и напрежение в дадена ситуация, оставал като скала, а те от собствен опит разбирали, че винаги трябва да слушат татко си, когато ги предупреждавал за нещо.

Този подход Цветков заимства от собствения си баща, с когото, след като остават сами по мъжки в семейството, изграждат много специална връзка.

Веднъж Милен се разсърдил на своя родител и решил да избяга от вкъщи.

“Нямало го 2 дни, но никой не го потърсил - разказва пред “168 часа” приятелят му и водещ на “Плюс Минус” Кузман Илиев. - Върнал се с плахи стъпки и очаквал баща му да го набие. С влизането си осъзнал, че баща му спи и изобщо не му дреме. Когато се събудил, му казал: “Къде се губиш, бе?” Връзката с татко му като цяло го е накарала да провокира и тества общуването с всички останали хора.”

Вероятно от своя родител Цветков разбира, че грешките трябва да се признават, така че да послужат като урок на другите.

Собствените си деца той винаги учел да бъдат преди всичко истински хора. По всичко личи, че е успял да възпита това у тях.

Във втория епизод на “Питай ме” Даниел и Боян спорят на тема: почивка сред природата на палатка или в луксозен петзвезден хотел. Малкият Цветков е категоричен, че предпочита да чува как вият вълци около него, отколкото да лежи на хубаво легло. И освен всичко преживяването в дивото е по-евтино, а парите са си пари. Изглежда, че момчето знае как да ги цени. И дори да ги печели. Боян разказва история как преди време е продавал джанки със свой приятел в Борисовата градина. Още преди това пък предлагали и украси, направени от листа, срещу цена от 5 стотинки. Спечеленото било за касичките им.

Накрая Петканов пита защо хората, дори да имат много, винаги искат повече. И Цветков му отговаря: “Защото не ценим това, което имаме”.

И в заключение става ясно, че на 8 години Боян няма нужда от скъпи вещи и нищо луксозно, а само от скъпите си хора.