Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

BG лекар на трибунал в Англия, поканил в склад и докоснал по гърдата дъщеря на нелечимо болна Болницата в Англия, в която работи доктор Йордан Радев.

- Д-р Йордан Радев работи от 2008 г. в Англия

- Обяснявал на жената къде са засегнатите от нелечимата болест органи на майка ѝ

Медицински трибунал проверява български лекар в Англия за грешна диагноза и смущаващо поведение към близка на пациентка.

Срещу доктор Йордан Радев, който от 2018 г. работи в болницата в Питърбъро, е подаден сигнал от дъщерята на нелечимо болна жена. Тя твърди, че той е допуснал грешки и не е предоставил план за грижи до края на живота на нейната майка.

Освен това я поканил да обсъдят лечението ѝ в склад, където докоснал нейната гръд и горната част на таза.

Направената до момента проверка е установила, че в действията на доктора не е имало сексуален подтекст, а е искал да покаже местоположението на засегнати от болестта органи. Той обаче трябвало да разпознае, че се влошава състоянието на майката, и да промени плана за нейното лечение към такъв за доживотни грижи.

По тази причина следващата седмица ще се реши дали може да продължи да работи като лекар, или ще трябва да изтърпи някакъв срок на проверка и допълнителна квалификация.

Британски медии съобщават, че Йордан Радев е дошъл в Англия през 2008 г., след като 7 години е работил като лекар в България.

По време на трибунала е давал ясни и правдоподобни отговори. Разказал, че понякога в отделението в Питърбъро било толкова натоварено, че не е имал време дори да отиде до тоалетна.

Подалата срещу него сигнал жена, чието име не се съобщава, твърди, че го е направила, тъй като не иска д-р Радев да повтори действията си спрямо друг.