Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на Турция - Реджеп Ердоган СНИМКА: Ройтерс
Президентът на Турция - Реджеп Ердоган СНИМКА: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е уверил в телефонен разговор днес президента на Азербайджан Илхам Алиев в солидарността на Турция, като е обещал, че тя ще продължи и в бъдеще с разбирането за "един народ, две държави", предаде Анадолската агенция.

В изявление в Туитър Ердоган заяви, че Армения с "поредното нападение срещу Азербайджан" отново е показала, че представлява най-голямата заплаха за мира и сигурността в региона, предава БТА. 

"Турският народ, както винаги досега, и днес е на страната на своите азербайджански братя с всички свои възможности", добави президентът.

Ердоган обвини международната общност в двойни стандарти, като по думите му тя не е показала необходимата и достатъчна реакция "спрямо провокативната агресия на Армения".

"Приканваме арменския народ сам да поеме отговорността за бъдещето си срещу ръководства, които го тласкат към катастрофа и го използват като марионетка, и призоваваме целия свят да застане на страната на Азербайджан в борбата срещу окупацията и потисничеството", заяви още турският президент.

Ердоган каза, че в днешния си разговор с Алиев отново е станал свидетел на неговото компетентно и решително поведение.

"С разбирането си за "един народ, две държави" Турция ще продължи и задълбочи солидарността си с азербайджанските братя", каза още той, посочвайки, че е предал това послание на своя "брат" Илхам Алиев.