Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков СНИМКА: Архив
Крум Зарков СНИМКА: Архив

БСП не е вождистка партия и не би могла да е, заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви Крум Зарков. В неделя той беше избран за член на Националния съвет на лявата партия. По думите му Корнелия Нинова е направила много тежки реформи през последните четири години. Според него нормално било опонентите в БСП да не съберат подкрепа на конгреса. Той също бил "гласувал за хора, които не пробили в НС". По  повод използваните думи от лидера на ПЕС Сергей Станишев "кохорта" и "конюнктурни опоненти" каза, че не приема така да се говори.

Преди него в сутрешния блок участва и лидерът на СДС Румен Христов. Той обяви, че "БСП не може да решава кризи, а води до кризи", и "ако дойдат да управляват, ще се провалят".

Лидерът на СДС Румен Христов Снимка: Архив
Лидерът на СДС Румен Христов Снимка: Архив

"Няма опасност, че БСП ще смени геополитическата ориентация на страната", опонира му Крум Зарков.

Той обясни, че не е бил в Боровец, където след избора си за лидер на партията Нинова почерпи поддръжници. Причината - бил възпрепятстван.    

Попитан дали Калоян Методиев, който допреди седмица беше началник на кабинета на президента Румен Радев, ще бъде включен в листите на социалистите за изборите, Зарков обясни, че още е много.рано.