Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ердоган: Турция продължава да защитава правата и интересите си в морето Президентът на Турция - Реджеп Ердоган СНИМКА: Ройтерс

Турция продължава да защитава правата и интересите си в морето "със силна воля и непоклатима вяра", заяви днес президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

"Със съзнанието колко важно е да защитим нашето Синьо отечество /събирателно название за териториалните води на Турция, бел.ред./, продължаваме да отстояваме правата и интересите си в своите морета със силна воля и непоклатима вяра", посочва Ердоган в послание, оповестено преди Деня на турските военноморски сили, честван ежегодно на 27 септември - годишнината от битката при Превеза /1538 г./.

"Турция ще продължи да укрепва военноморските си сили, за да защитават Синьото отечество, да осигуряват сигурността и да отблъскват онези, които се домогват до правата на нашата страна", заяви още Ердоган, предава БТА.

Президентът се похвали, че Турция е сред десетте държави в света, които могат да проектират, конструират и поддържат собствени бойни кораби със собствени ресурси.

"Нашите военноморски сили, които осигуряват безопасността в моретата на нашата страна, заобиколена от вода от три страни, карат народа ни да се гордее със съвременни съоръжения и капацитети, квалифициран персонал и успехи, постигнати във всички задачи, които поемат, както и със силата, която черпят от историята, имаща дълбоки корени и будеща уважение", заяви още Ердоган.