Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На днешния ден в концлагера "Слънчев бряг" край Ловеч комунисти убиват известния столичен джазов музикант Александър Николов (Сашо Сладура). Той е бил оркестрант в Царския симфоничен оркестър. Завършил е италианско училище и френски колеж в Пловдив, а след държавния преврат на 9-ти септември 1944, когато терорът става масов, е солист в ресторант "България". Обичал е да разказва вицове, нещо характерно за артистичните личности, но което за тъпите комунисти ( нека не се обиждат техните наследници от "протестите" днес ! ), е било равносилно на "заговор срещу социалистическия строй".
Спорно е за кой точно виц Сашо е попадал в концлагера. Знае се само, че това става със заповед на Мирчо Спасов, дясната ръка на Тодор Живков, на 15 септември 1961 г. И само 11 дни по-късно, на 26 септември 1961 г., е убит. Дали виц е причината? Има различни версии. Но истината е, че е зверски убит.
Тревожи ме, че БСП, партията наследник на престъпната организация БКП, се кани отново да управлява. Този път си има и асансьорче - градско протестче, което я тласка нагоре. Затова и разбирам добре нормалните хора, които днес казват на тия от "протестите": ако в резултат на вашите "велики народни въстания" върнете БСП на власт, то голям грях пред България и паметта на личности като Сашо Сладура ще сторите. Господ няма да ви прости!
Поклон пред светлата памет на Александър Николов! Един даровит българин, убит от идейните предци на тези, които днес се стягат да управляват България.